Antena 3 CNN Externe Un bărbat și-a înjunghiat unchiul, i-a luat cardul și a plecat la băutură cu un amic, în Anglia. În bar, a făcut un gest complet neașteptat

Un bărbat și-a înjunghiat unchiul, i-a luat cardul și a plecat la băutură cu un amic, în Anglia. În bar, a făcut un gest complet neașteptat

Un bărbat care și-a înjunghiat mortal unchiul și apoi i-a furat cardul bancar a fost găsit vinovat de crimă, anunță Sky News.

Un bărbat și-a înjunghiat unchiul, i-a luat cardul și a plecat la băutură cu un amic, în Anglia. În bar, a făcut un gest complet neașteptat
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Sep 2021   •   22:20

Steven Arnold și-a înjunghiat unchiul, Michael Fletcher, de mai multe ori în casa acestuia din Luton, comitatul Bedfordshire, Anglia.

Victima, în vârstă de 66 de ani, a murit.

Incidentul a avut loc anul trecut, la finele lui septembrie.

După crimă, agresorul, în vârstă de 51 de ani, a aruncat arma crimei într-un tomberon.

Arnold s-a întâlnit în aceeași zi cu colegul său de apartament, Barry Gavin, 51 de ani.

Ancheta a stabilit că Arnold și Gavin au folosit cardul victimei pentru a retrage 240 de lire și și-au petrecut restul zilei consumând băuturi alcoolice.

Banii bătrânului ucis, donați pentru o strângere de fonduri

În timp ce se aflau în cârciumă, cei doi au ridicat paharele în cinstea a ceea ce au considerat a fi "un plan reușit", a arătat procurorul Martin Mulgrew.

Un barman a relatat, la rândul său, că acuzații au folosit 60 de lire făcând cinste cu băutură și donând pentru o strângere de fonduri în scop caritabil.

Barry Gavin este cel care a anunțat crima la poliție, în cursul serii.

Steven Arnold a fost arestat și și-a recunoscut vina pentru moartea lui Fletcher dar a negat că l-ar fi omorât cu intenție.

Potrivit versiunii acuzatului, el a vizitat victima pentru a-i prezenta scuze în urma unei neînțelegeri, însă Fletcher l-ar fi atacat cu cuțitul.

El susține că, în timp ce se lupta cu bătrânul, "a văzut roșu în fața ochilor" și și-a pierdut cumpătul. 

Ancheta a mai stabilit că, după ce a fost abandonat de tovarășul de pahar, Barry Gavin a continuat să utilizeze cardul bărbatului ucis.

În urma procesului, Steven Arnold a fost găsit vinovat de crimă iar Barry Gavin a fost condamnat pentru ucidere din culpă, după ce s-a recunoscut vinovat de utilizarea frauduloasă a cardului lui Fletcher.

Pedepsele vor fi anunțate la sfârșitul lunii viitoare, timp în care cei doi vor rămâne după gratii.


 

×
Subiecte în articol: crima cutit card Bedfordshire
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close