Antena 3 CNN Externe Criză fără precedent în Boston. Peste 9.000 de poliţişti îl caută pe cel de-al doilea suspect în cazul atacului cu bombă

Criză fără precedent în Boston. Peste 9.000 de poliţişti îl caută pe cel de-al doilea suspect în cazul atacului cu bombă

Criză fără precedent în Boston. Peste 9.000 de poliţişti îl caută pe cel de-al doilea suspect în cazul atacului cu bombă
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
19 Apr 2013   •   19:24

Focuri de armă acum în Watertown. Sute de forţe de ordine au încercuit o casă din oraş, iar elicopterele survolează zona. Jurnaliştii au fost rugaţi să se îndepărteze şi să se întindă la pământ. Se presupune că suspectul a fost încercuit. A fost chemat şi un transpator rus. Poliţiştii îl caută pe cel de-al doilea suspect al atentatului din Boston.

Opt oraşe, inclusiv Boston, sunt blocate în totalitate. Autorităţile îi avertizează pe oameni să nu iasă din casă până la terminarea crizei. Mai mult, transporturile în comun şi taxiurile au fost oprite, iar deasupra Bostonului a fost instituită o interdicţie de zbor. Cursurile au fost anulate astăzi la Universităţile MIT şi Harvard.

PROFILUL principalului suspect în cazul atacului din Boston. Vezi ce a postat pe reţelele de socializare

UPDATE 20.00 - Suspectul de 19 ani în cazul atacului din Boston a devenit cetăţean american pe 11 septembrie 2012, a declarat un oficial american citat de CNN.

Imagini EXCLUSIVE cu asediul din Boston. Mii de poliţişti îl caută, din casă în casă, pe suspect


UPDATE 16.30 -Mai multe explozii au fost auzite într-o clădire din Boston. Clădirea este înconjurată de forţele de ordine care îl caută pe al doilea suspect în cazul atentatelor, relatează Fox News.

Exploziile s-au produs într-o clădire situată într-un perimetru de securitate constituit de agenţii de poliţie care îl caută pe Jokar A. Ţarnaev, în vârstă de 19 ani. Primul suspect, Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis vineri dimineaţă într-o operaţiune a poliţiei.

Tatăl suspectului în cazul atacului din Boston. “Iadul se va dezlănţui, dacă fiul meu va fi ucis”




UPDATE 14.37 - Forţele de ordine au luat cu asalt o casă în Watertown, în căutarea celui de-al doilea suspect în atentatele de la maratonul din Boston. Se pare că în apropierea casei a fost descoperită o baltă de sânge.

UPDATE 14.00 - Cei doi suspecţi, de origine cecenă, erau fraţi, anunţă presa americană, care precizează că se aflau în SUA de aproximativ un an de zile. Suspectul urmărit se numeşte Dzhokhar Tsarnaev şi este în vârstă de 19 ani, iar cel decedat Tamerlan Tsarnaev.

Potrivit The Times, Dzhokhar Tsarnaev este unul dintre cei 45 de studenţi care, în anul 2001, a câştigat o bursă de studiu Cambridge Rindge and Latin Schoolm, conform unei liste publicate de autorităţile din  Cambridge, Massachusetts.


UPDATE 13.30 - Un al doilea suspect în atentatele de la maratonul din Boston este căutat de poliţia americană.

Între timp, autorităţile au ordonat oprirea tuturor mijloacelor publice de transport în regiunea Boston, în nord-estul Statelor Unite, şi au cerut locuitorilor să rămână în case, până la finalul operaţiunilor de prindere a suspecţilor.

Locuitorii din vestul Bostonului şi din şase localităţi vecine au fost îndemnaţi să stea acasă, iar toate autobuzele şi trenurile din oraş au fost oprite din ordinul guvernatorului Deval Patrick, în timp ce poliţia urmărea al doilea suspect, după ce l-a ucis prin împuşcare pe primul.
Şi şcolile din zonă au fost închise.

Suspecţii ar putea fi de origine turcă sau cecenă.



UPDATE 11.20 - Suspectul în atentatul de la maratonul din Boston, care a fost arestat de poliţia americană vineri dimineaţă, a murit la spital, au anunţat posturile locale de televiziune, citate de AFP.

Şeful poliţiei din Boston a confirmat vineri moartea unui suspect şi urmărirea celui de-al doilea.

"Un altul a fugit (...), înarmat şi periculos", a precizat şeful poliţiei din Boston Ed Davis pe contul său de Twitter.

Poliţia le-a cerut locuitorilor din Watertown, în apropiere de Boston (nord-est), "să stea departe de ferestre" în timp ce continuă urmărirea unui al doilea suspect în atentatul de luni, în care trei persoane au fost ucise iar alte 180 au fost rănite.


UPDATE 10.40 - Un suspect în atentatul de la maratonul din Boston a fost arestat, vineri dimineaţă, în cadrul unei curse de urmărire lansate după uciderea unui poliţist în campusul Massachusetts Institute of Technology (MIT), a anunţat cotidianul Boston Globe, citat de AFP.

Poliţiştii în caută acum pe cel de-al doilea suspect.


FBI pune capăt speculaţiilor. Ei sunt PRINCIPALII suspecţi în atentatul din Boston



UPDATE 10.20 - Mai multe dispozitive explozive şi o oală sub presiune au fost folosite împotriva poliţiei în incidentul de la Massachusetts Institute of Technology, a declarat Dave Procopio, purtătorul de cuvânt al poliţiei statului Massachusetts, citat de CNN.
   
Inciendentul de pe străzile din apropiere de Boston au avut loc în urma unui schimb de focuri mortal în campusul MIT.




UDPATE 09.18 - Focuri de armă şi explozii s-au auzit pe străzile situate în apropiere de MIT, unde este urmărită o persoană care a împuşcat un poliţist la această universitate din Boston, au declarat martori oculari, citaţi de AFP.

Este posibil ca o persoană să fi fost lovită de gloanţe în timpul schimbului de focuri, când poliţiştii puternic înarmaţi au lansat o amplă operaţiune de căutare după uciderea unui coleg de-al lor la Massachusetts Institute of Technology.


Focuri de armă şi explozii au fost auzite în districtul Watertown situat la nord de universitate. "Au fost auzite explozii şi ar putea fi grenade", a declarat pentru AFP un locuitor, Adam Brown.



Institutul de Tehnologie al Massachusetts din Boston a fost încercuit de oficiali din cadrul serviciilor de securitate în urma unor focuri de armă, a anunţat joi seara Universitatea pe site-ul său de Internet.
  
 "Rămâneţi în afara zonei până la noi ordine. Nu se ştie dacă sunt victime", potrivit alertei difuzate de site-ul de Internet.
   
Internauţii i-au descoperit pe presupuşii AUTORI ai atentatelor din Boston. IMAGINI ULUITOARE circulă pe reţelele de socializare

MIT este situat în Boston, unde un dublu atentat a provocat moartea a trei persoane şi rănirea altor aproximativ 180, luni, la linia de sosire a maratonului.

"Cine este cel de pe acoperiş?" TRAGEDIA de la Boston, un PUZZLE cu multe imagini pentru anchetatorii americani

"A murit după ce şi-a îmbrăţişat tatăl care trecuse linia de sosire". Toate cele trei victime ale atentatului din Boston, identificate

Martorii la teribilul atentat au postat imediat imagini şocante, pe conturile lor de Twitter.

Maratonul din Boston a fost organizat cu ocazia Zilei Patrioţilor, marcată în a treia zi de luni din aprilie începând cu anul 1897.

AICIputeţi vedea MOMENTUL CELOR DOUĂ EXPLOZII

Sursa foto: Agerpres/AP




×
Subiecte în articol: focuri de arma atac bomba boston
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close