Antena 3 CNN Externe Culmea hoţiei. Patru români au furat cardul mamei ministrului francez de Interne

Culmea hoţiei. Patru români au furat cardul mamei ministrului francez de Interne

Culmea hoţiei. Patru români au furat cardul mamei ministrului francez de Interne
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Iun 2012   •   07:57

Patru români, două cupluri, au fost condamnaţi la închisoare după ce au furat şi utilizat cardul de credit al mamei ministrului francez de Interne Manuel Valls, realatează Le Parisien în ediţia electronică.

 Pe 14 mai, mama ministrului, în vârstă de 68 de ani, îşi făcea cumpărărturile într-un magazin Monoprix din Arondismentul IV. Ea nu le-a observat pe cele două românce, în vârstă de 20 şi, respectiv, 25 de ani, care s-au uitat peste umărul ei în momentul când a introdus codul pin, la casă. La puţin timp după aceea, Gabi-Ionel Petcu, în vârstă de 24 de ani, a introdus discret mâna în poşeta acesteia şi i-a sustras cardul de credit.

Românii au furat de la mama şefului poliţiei franceze fără să ştie, comentează jurnaliştii. Retragerile de bani şi cumpărăturile frauduloase au început imediat. De pe card au fost retraşi fraudulos aproximativ 3.000 de euro.

Românii s-au dat singuri de gol după ce au utilizat cardul pentru a plăti utilizarea unor biciclete la un punct Velib'.

Câteva zile mai târziu, paznicul dintr-un magazin pentru haine a observat acţiunile suspecte ale aceloraşi patru români, care se uitau cu insistenţă la o clientă olandeză, în momentul în care aceasta introducea codul pin.

Cele două cupluri au fost arestate în momentul în care tinerele introduceau cardul, tocmai furat, într-un bancomat.

Cei patru români au fost găsiţi vinovaţi pentru furtul şi utilizarea cardului de credit al doamnei Valls. În ciuda probelor, ei au negat cel de al doilea furt.

Gabi-Ionel Petcu, condamnat deja pentru furt în şase rânduri, a primit 15 luni de închisoare. Ceilalţi trei au fost condamnaţi la câte un an de închisoare, dintre care patru luni cu suspendare.

 

×
Subiecte în articol: romani card
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close