Cum beneficiază Udrea de campanie în Parlamentul European

de M.Z.    |    13 Mar 2013   •   07:19
Cum beneficiază Udrea de campanie în Parlamentul European Foto: Agerpres

Mezina preşedintelui, Elena Băsescu, îi face campanie Elenei Udrea în Parlamentul European. EBa a atacat femeile din PDL care votează cu Vasile Blaga, pe motiv că nu sunt suficient de feministe şi le lipseşte moralitatea.

În plus, Elena Băsescu nu s-a oprit aici şi a condamnat şi opţiunea Ancăi Boagiu de a-l susţine pe Vasile Blaga.

"Înainte să avem pretenţia ş să cerem imperativ să fim susţinute de colegii noştri bărbaţi, ar trebui să ne susţinem între noi femeile, însă acest lucru nu se întâmpla şi voi exemplifica.

Alegerile pentru conducerea partidului din care fac parte au loc la sfârşitul acestei luni. În cursă s-au înscris două femei aparţinând a două generaţii diferite şi un bărbat. Moral, în opinia mea ar fi fost ca restul doamnelor din partid să susţină una dintre aceste două candidaturi", a declarat europarlamentarul Elena Băsescu.

Fiica preşedintelui s-a arătat dezamăgită şi de organizaţia de femei din partid.

"Însă, preşedinta Organizaţiei de femei şi prim-vicepreşedinta, care de altfel au discursuri feministe înflăcărate, îl susţin pe singurul bărbat aflat în cursă. Mă întreb ce fel de organizaţie de femei este aceasta? Dânsele îl susţin pe cel care s-a opus vehement punerii în aplicare a statutului partidului care prevede o cotă de 30% femei la toate alegerile.

Mă întreb, de asemenea, cum este posibil ca vicepreşedinta PPE, care a ajuns să fie nominalizată pentru această funcţie datorită susţinerii puternice a unei alte femei, îl sprijină tot pe singurul bărbat aflat în cursă", a adăugat EBa.

Pe 24 februarie, europarlamentarul PDL Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, ea precizând, în conferinţa de presă susţinută alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Adrian Papahagi, că moţiunea pe care o depun împreună se numeşte "Reformiştii".

La rândul său, deputatul Elena Udrea a anunţat, pe 12 februarie, că va candida la preşedinţia partidului.

Pe 9 ianuarie, Udrea spunea că nu va candida la şefia PDL, precizând însă că este nevoie de organizarea Convenţiei, pentru ca baza partidului să poată alege o echipă, care poate fi chiar şi a actualului preşedinte al formaţiunii.

Pe 11 februarie, actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, şi-a anunţat candidatura pentru reconfirmarea la şefia partidului.

Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea noii conduceri urmează să aibă loc pe 23 martie.

Citeşte şi Elena Udrea nu mai face rating. Vezi aici dovada

Politicienii şi poreclele lor. Udrea, omul cu cele mai multe supranumeParteneri
x close