Antena 3 CNN Externe Curaj de român, în SUA: O femeie trece impasibilă prin apă pentru a ajunge la muncă (FOTO)

Curaj de român, în SUA: O femeie trece impasibilă prin apă pentru a ajunge la muncă (FOTO)

Curaj de român, în SUA: O femeie trece impasibilă prin apă pentru a ajunge la muncă (FOTO)
24 Sep 2009   •   13:38

O româncă ce locuieşte în Statele Unite a devenit cunoscută după ce a dat dovadă de un curaj ieşit din comun, ea fiind fotografiată în timp ce trece prin apele ce acoperă un drum, pentru a ajunge la locul de muncă. Statul american Georgia se confruntă, de cinci zile, cu inundaţii fără precedent, care au provocat moartea a nouă oameni, sute de case au fost înghiţite de ape, iar drumurile sunt impracticabile. Guvernatorul a cerut ajutor federal, pentru a face faţă dezastrului.

Imaginea, capturată de un fotograf al Reuters, o înfăţişează pe Ruxandra Tocitu ce trece impasibilă prin apa care-i ajunge până la brâu, cu o plasă în mână. Totul pentru a ajunge la Spitalul Emory, locul în care munceşte ca asistentă, şi care este izolat din cauza puternicelor inundaţii din ultimele zile. Poate şi mai sugestivă este imaginea din fundal, cu oamenii care nu se încumetă să treaca prin acelaşi loc. Românca pare însă că a ieşit la plimbare printr-un parc.




Nouă oameni au murit înecaţi, până acum, în urma inundaţiilor din Georgia. Pagubele materiale sunt estimate la peste 250 de milioane de dolari, apele înghiţind sute de case, şcoli, şi chiar un parc de distracţii din zonă. Peste zece mii de oameni au rămas fără curent electric. Autorităţile au avertizat populaţia să rămână în adăposturi şi să nu revină în propriile locuinţe atâta timp cât nivelul apelor rămâne ridicat.


Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close