Antena 3 CNN Externe Danemarca profită de temerile românilor și cumpără peste 1 milion de doze Pfizer din țara noastră

Danemarca profită de temerile românilor și cumpără peste 1 milion de doze Pfizer din țara noastră

Danemarca a cumpărat 1,1 milioane de doze de vaccin Pfizer de la Guvernul României.

Danemarca profită de temerile românilor și cumpără peste 1 milion de doze Pfizer din țara noastră
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    30 Iun 2021   •   17:56

Într-un comunicat de presă, marți seară, ministrul danez al Sănătății, Magnus Heunicke, a declarat că ritmul lent de vaccinare din România a lăsat țara cu doze pe care nu le-ar putea folosi.

„Putem face această înțelegere pentru că România se confruntă cu o acceptare redusă a vaccinării și, prin urmare, dorește să vândă vaccinuri în exces pe care autoritățile de acolo nu le pot folosi”, a spus el.

„Cu vaccinurile achiziționate din România, mai mulți danezi pot fi vaccinați rapid. Acest lucru este încă mai important acum, deoarece avem cazuri de bolnavi cu varianta delta, mult mai contagioasă ... care se răspândește rapid în Danemarca și restul lumii ”, a continuat oficialul.

Pe Twitter, el a scris că vaccinurile vor fi ajunge în Danemarca cât mai curând posibil, cu un nou calendar de vaccinare care o să fie pus la punct cât mai curând posibil.

Statens Serum Institut, care este responsabil pentru gestionarea achizițiilor și logisticii, a declarat că primele vaccinuri vor ajunge în Danemarca la sfârșitul acestei săptămâni.

„Aceasta înseamnă că mai mulți danezi pot fi acum vaccinați mai repede”, spus Mette Frederiksen, premierul Danemarcei.

„Aș dori să mulțumesc guvernului român pentru buna cooperare și, nu în ultimul rând, Statens Serum Institut și ambasadei Danemarcei la București pentru munca lor eficientă și rapidă”, a precizat Frederiksen, în continuare.

×
Subiecte în articol: Danemarca România vaccin Pfizer
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close