Antena 3 CNN Externe David Cameron: Marea Britanie nu vrea să întoarcă spatele Europei

David Cameron: Marea Britanie nu vrea să întoarcă spatele Europei

David Cameron: Marea Britanie nu vrea să întoarcă spatele Europei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    24 Ian 2013   •   13:16

Marea Britanie nu vrea să întoarcă spatele Europei, a declarat premierul britanic David Cameron, la o zi după controversatul discurs în care a anunţat că ia în calcul un referendum care să decidă dacă această ţară va rămâne în Uniunea Europeană.

„Nu este vorba despre a întoarce spatele Europei, ci dimpotrivă. Este vorba de a ajunge la o Europă mai competitivă, mai deschisă şi mai flexibilă şi de a asigura locul Marii Britanii în interiorul său", a spus Cameron, citat de AFP.

Declaraţia a fost făcută în Elveţia, la Davos, acolo unde oficialul britanic participă la cel de-al 43-lea Forum Economic Mondial (WEF).

Cameron a precizat că intenţionează să negocieze un nou acord cu UE: „Nu este corect doar pentru Marea Britanie, ci este necesar şi pentru Europa”.

„Europa este pe cale să fie depăşită în competiţia mondială şi neglijată de investitori. Este timpul să facem din ea un motor pentru relansare şi nu numai o sursă de costuri pentru mediul de afaceri şi de plângeri pentru cetăţenii noştri", a explicat el.

„Ţările din Europa au o propria istorie, propriile tradiţii, instituţii, îşi doresc o suveranitate proprie şi posibilitatea de a face propriile alegeri. Încercarea de a le pune într-o uniune politică centralizată ar fi o mare greşeală pentru Europa, iar Marea britanie nu va fi parte din asta”, a mai spus Cameron.



×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close