Antena 3 CNN Externe De Sfântul Patrick, SUA au adoptat culoarea verde

De Sfântul Patrick, SUA au adoptat culoarea verde

De Sfântul Patrick, SUA au adoptat culoarea verde
Sursa foto: Foto: washingtonpost.com
18 Mar 2012   •   19:55

Barack Obama a băut bere irlandeză de ziua Irlandei, o zi sărbătorită cu mare fast în toată lumea. Irlandezii, deşi grav loviţi de criză, au organizat parade impresionante, ca pe vremea cînd economia mergea bine, dar cele mai mari parade au avut loc tot la americani de ziua Sfântului Patrick.

La Dublin, parada Sfântului Patrick a fost urmărită de o jumătate de milion de oameni, dintre care peste 100.000 de turişti străini. Fanfarele şi grupurile muzicale venite din ţară, dar şi din Marea Britanie, Statele Unite şi chiar Rusia au fost urmate de trupe de dans şi teatru stradal.

Ziua Sfântului Patrick este deja o sărbătoare mondială. Numai în Statele Unite, 34 de milioane de oameni se mândresc cu strămoşi irlandezi, iar parada de la New York este, în fiecare an, cea mai impunătoare.

Parada de Sfântul Patrick din New York are o istorie de peste 250 de ani. Poliţiştii oraşului, dintre care mulţi sunt, prin tradiţie, de origine irlandeză, au rezervat un loc de onoare în cortegiu. Armata şi agenţiile federale de apărare a legii îşi trimit, şi ele, gărzile de ceremonie pentru a omagia moştenirea irlandeză a colegilor lor.

Pentru o zi, verdele naţional irlandez a pus stăpânire pe New York. Tot în verde s-au colorat râurile din marile oraşe americane, ca şi fântânile Casei Albe.

Cum alegerile bat la uşă, Obama a profitat de Sfântul Patrick pentru o mică baie de mulţime într-un local cu specific irlandez din Washington.


×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close