Antena 3 CNN Externe Decizia fără precedent luată de Moscova: "Sperăm că vecinii noştri vor fi convinşi că nu efectuăm la frontieră nicio activitate care să ameninţe Ucraina"

Decizia fără precedent luată de Moscova: "Sperăm că vecinii noştri vor fi convinşi că nu efectuăm la frontieră nicio activitate care să ameninţe Ucraina"

Decizia fără precedent luată de Moscova: "Sperăm că vecinii noştri vor fi convinşi că nu efectuăm la frontieră nicio activitate care să ameninţe Ucraina"
Sursa foto: Foto: RIA Novosti
13 Mar 2014   •   09:20

Rusia a autorizat Ucraina să efectueze un zbor de observare în spaţiul său aerian, pentru a se asigura că nu au loc manevre militare ale forţelor ruse care să ameninţe securitatea Ucrainei, a declarat miercuri adjunctul ministrului rus al Apărării Anatoli Antonov, citat de Itar-Tass, informează AFP.
   
Ucraina a adresat marţi Ministerului rus al Apărării o solicitare de "survolare de observare excepţională a teritoriului Federaţiei Ruse", a declarat Antonov pentru agenţia rusă.
   
"Este prima dată când este adresată o asemenea solicitare în cadrul Tratatului Cer Deschis, de la semnarea lui în 1992", a precizat el.
  
 "Şi, deşi nu avem nicio obligaţie să acceptăm un survol ucrainean, am luat decizia să autorizăm o echipă de observatori să efectueze un asemenea zbor", a declarat oficialul rus.
   
"Sperăm că vecinii noştri vor fi convinşi de faptul că forţele ruse nu efectuează la frontieră nicio activitate care să ameninţe securitatea Ucrainei", a adăugat el.
   
Armata ucraineană nu va interveni în Peninsula Crimeea, aflată sub controlul forţelor ruse, pentru a evita să lase decoperită frontiera de est cu Rusia, a declarat marţi pentru AFP preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov.
   
"Nu putem să ne angajăm într-o operaţiune militară în Crimeea, pentru că am lăsa fără garnizoane frontiera de est, Ucraina nu va mai fi protejată, militarii ruşi contează pe acest lucru", a apreciat Turcinov.
  

×
Subiecte în articol: Moscova Rusia Ucraina Proteste Ucraina
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close