Antena 3 CNN Externe Decolare ratată a unui avion de tip Boeing 737, pe aeroportul german Dortmund (VIDEO)

Decolare ratată a unui avion de tip Boeing 737, pe aeroportul german Dortmund (VIDEO)

Decolare ratată a unui avion de tip Boeing 737, pe aeroportul german Dortmund (VIDEO)
03 Ian 2010   •   21:53

Pilotul unui avion de tip Boeing 737 a anulat în ultima secundă decolarea de pe aeroportul german Dortmund, din cauza unor probleme tehnice. Aeronava a ieşit de pe pista aeroportului şi s-a proptit în zăpadă. Nimeni nu a fost rănit.

Aeronava avea la bord 165 de pasageri şi şase membri ai echipajului şi urma să decoleze de la Dortmund, cu destinaţia Gran Canaria. Boeing-ul 737 avea însă probleme tehnice.

"Înainte să decoleze, pilotul a decis să anuleze plecarea. Avionul a alunecat de pe pistă şi acum se află în spatele ei. Nu au fost răniţi nici pasagerii nici membrii echipajului. Cu toţii au ieşit din avion pe scări", a declarat Guido Miletic, purtătorul de cuvânt al aeroportului.

Pasagerii au fost transportaţi la un alt aeroport de unde au şi-au continuat călătoria cu un alt avion. Compania Air Berlin aşteaptă acum rezultatele anchetei Autorităţii Federale de Transport Aerian. De vină pare să fie o problemă tehnică a avionului.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului din Dortmund a dat asigurări că pista era curată şi nu era acoperită de gheaţă.

"Înainte să fie permisă aterizarea sau decolarea, pista trebuie să aibă o anumită eficienţă la frânare. Legislaţia este mult mai sigură decât cea pentru autostrăzi atunci când ninge. În timpul accidentului, pista era în stare bună de funcţionare", a declarat acesta.

În urma accidentului, aeroportul din Dortmund a fost închis. Mai multe zboruri au fost anulate sau deviate.




Antena 3

×
Subiecte în articol: aeroport
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close