Antena 3 CNN Externe Varianta "delta" de COVID, prezentă în România, este cu 40% mai contagioasă. Guvernul britanic, deschis ideii de a amâna "marea relaxare"

Varianta "delta" de COVID, prezentă în România, este cu 40% mai contagioasă. Guvernul britanic, deschis ideii de a amâna "marea relaxare"

Varianta de COVID 19 numită "delta" în noul nomenclator al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) este cu 40% mai transmisibilă decât alte variante ale coronavirusului.

Varianta "delta" de COVID, prezentă în România, este cu 40% mai contagioasă. Guvernul britanic, deschis ideii de a amâna "marea relaxare"
de Adrian Iclozan    |    06 Iun 2021   •   14:29

Anunțul a fost făcut sâmbătă de Ministerul britanic al Sănătății.

Autoritățile au confirmat în cursul săptămânii că delta sau B.1.617.2, supranumită varianta "indiană" până recent, a devenit dominantă în Marea Britanie, depășind prevalența variantei "britanice", B.1.1.7, rebotezată alpha de OMS.

Ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock, spune că varianta delta ridică mai multe provocări iar guvernul de la Londra este deschis ideii de a amâna ieșirea țării din lockdown, programată pentru 21 iunie.

Cu o zi în urmă, surse guvernamentale declarau că premierul Boris Johnson examinează variante alternative la ridicarea completă a restricțiilor anunțată peste două săptămâni.

Hancock a spus că nu exclude posibilitatea ca masca să rămână obligatorie în continuare în anumite împrejurări iar telemunca să continue.

Anterior, Grupul științific consultativ pentru situații de urgență (SAGE) avertizase că situația din Regat s-ar putea complica în cazul în care se dovedește că o variantă de COVID în circulație se dovedește cu 40 - 50 la sută mai transmisibilă.

Un astfel de scenariu ar duce la o creștere a internărilor și ar accentua presiunea pe sistemul de sănătate.

Varianta delta este confirmată în România de luna trecută

Institutul Național de Sănătate Publică anunța, luna trecută, că, până la data de 9 mai 2021 au fost identificate 10 cazuri cu linia genetică B.1.617.2.

Trei dintre acestea proveneau din focarul din Colonia Bod, județul Brașov, iar 7, din focarul de la Popești-Leordeni, județu Ilfov.

Toți cei 10 infectați cu varianta B.1.617.2 sau delta sunt cetățeni indieni.

×
Subiecte în articol: delta COVID-19 Marea Britanie
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close