Antena 3 CNN Externe Guvernul britanic se gândește să anuleze "Marea Relaxare". Sunt luate în calcul alte opțiuni

Guvernul britanic se gândește să anuleze "Marea Relaxare". Sunt luate în calcul alte opțiuni

Guvernul de la Londra "elaborează alte opțiuni", înainte de a lua o decizie finală privind renunțarea completă la restricțiile anti-pandemice, moment planificat pentru 21 iunie, transmite presa internațională.

Guvernul britanic se gândește să anuleze "Marea Relaxare". Sunt luate în calcul alte opțiuni
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    05 Iun 2021   •   13:05

Un oficial guvernamental citat de Sky News spune că premierul Boris Johnson nu a renunțat la planul inițial de ridicare a restricțiilor, însă așteaptă noi date înainte de a lua o decizie.

Între opțiunile examinate de cabinetul de la Londra se numără păstrarea obligației de a purta masca în anumite circumstanțe și continuarea lucrului de acasă, chiar în condițiile redeschiderii sectorului ospitalității.

Până recent, guvernul britanic a comunicat că nu există nimic în datele pandemice care să indice că ar trebui amânată data ridicării restricțiilor.

Experții au semnalat însă, în cursul acestei săptămâni, o creștere a cazurilor de infectare cu COVID, în ciuda faptului că autoritățile din Regatul Unit au reușit să vaccineze complet mai mult de jumătate din populația adultă.

Astfel, datele indică o creștere cu două treimi a infectărilor, cu aproape 6.300 de cazuri noi raportate vineri.

Creșterea recentă a cazurilor în Marea Britanie este imputată variantei de coronavirus depistată prima oară în India, numită în prezent varianta Delta, după noul sistem de nume al OMS.

Valul trei al pandemiei de COVID bate la ușă în Marea Britanie

Regatul Unit se află deja în etapa timpurie a valului trei al pandemiei de coronavirus iar la originea creșterii numărului de infectări se află varianta indiană.

Profesor la Universitatea Cambridge, Ravi Gupta este membru al grupului consultativ guvernamental în privința amenințărilor reprezentate de viruși care provoacă maladii respiratorii iar COVID 19 intră în această categorie.

Gupta avertizează că, deși numărul noilor cazuri este "relativ scăzut", varianta indiană a alimentat creșterea exponențială.

El susține că ridicarea restricțiilor în Anglia, programată pentru 21 iunie, trebuie amânată câteva săptămâni, pentru ca oamenii de știință să aibă acces la mai multe informații.

"Desigur, pe moment numărul de cazuri este relativ scăzut. Toate valurile încep cu un număr mic de cazuri care fac puțin zgomot în fundal și apoi explodează, deci ceea ce vedem acum trebuie interpretat drept semnele celui de-al treilea val", a spus Gupta.

Potrivit acestuia, numărul relativ ridicat al celor vaccinați în Marea Britanie va întârzia, probabil, apariția valului trei.

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic. Franța și Marea Britanie sunt în zona roșie

Guvernul de la București a actualizat, vineri, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, în zona roșie sunt incluse Maldive, Seychelles, Bahrain, Uruguay, Argentina, Costa Rica, Paraguay, Columbia, Trinidad și Tobago, Chile, Suriname, Brazilia, Kuweit, Capul Verde, Nepal, Georgia, Franța, Bolivia, Lituania, Sint Maarten, India, Africa de Sud și Marea Britanie.

Din zona galbenă fac parte Malaysia, Andorra, Olanda, Letonia, Mongolia, Belgia, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Suedia, Grecia, Puerto Rico, Oman, Guyana, Slovenia, Peru, Sri Lanka, Timorul de Est, Bahamas, Iran, Belarus, Botswana, Estonia, Panama și Cuba.

Dacă o persoană care intră în România vine din zona galbenă, aceasta nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

În ceea ce priveşte zona roşie, sunt scutite de carantină doar persoanele vaccinate.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie restricţii
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close