Antena 3 CNN Externe Departamentul de Justiție a descoperit alte şase documente secrete în reşedinţa preşedintelui Biden

Departamentul de Justiție a descoperit alte şase documente secrete în reşedinţa preşedintelui Biden

Justiția americană a găsit în această săptămână încă șase documente confidențiale în reședința familiei președintelui Biden din statul Delaware.

Departamentul de Justiție a descoperit alte şase documente secrete în reşedinţa preşedintelui Biden
Sursa foto: getty images | Kevin Dietsch / Staff
de Ştefan Petrică    |    22 Ian 2023   •   10:18

Potrivit avocatului președintelui, o nouă percheziție a Departamentului de Justiție al SUA, care a durat 13 ore, a fost făcută în reședința lui Biden din Wilmington, Delaware, unde au fost găsite șase documente clasificate.

Această nouă descoperire este făcută publică în timp ce alte documente, datând de când Joe Biden era vicepreședinte în timpul mandatului Barack Obama, au fost descoperite din noiembrie atât la locuința familiei sale din Wilmington, cât și la un centru de studii din Washington, unde democratul în vârsta de 80 de ani avea un birou.

Atât Joe Biden, cât și soția sa nu au fost prezenți în timpul perchezițiilor, președintele a recunoscut că o parte din documente, "au fost depuse în locul greșit".

El a cooperat cu autoritățile și a predat documentele.

Citește și: Joe Biden, reacție după ce au fost găsite documente secrete în biroul său privat | Donald Trump cere explicații 

Totodată, șeful de cabinet al președintelui Biden urmează să demisioneze, potrivit presei americane. Ron Klein a ocupat această funcţie, la Casa Albă timp de doi ani.

Săptămâna trecută, avocații săi au găsit alte documente clasificate într-un birou privat de-al său.

×
Subiecte în articol: Joe Biden documente secrete Washington
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close