Antena 3 CNN Externe Depoul metroului din Atena ocupat de grevişti, luat cu asalt de forţele de ordine

Depoul metroului din Atena ocupat de grevişti, luat cu asalt de forţele de ordine

Depoul metroului din Atena ocupat de grevişti, luat cu asalt de forţele de ordine
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    25 Ian 2013   •   10:50

Trei sute de poliţişti au luat cu asalt un depou de metrou din Atena pentru a-i dispersa pe greviştii care îl ocupau şi care au ignorat ordinul guvernului de a reveni la lucru, informează Reuters.

Angajaţii metroului din capitala Greciei se află în a noua zi de grevă, acţiune care a început în semn de protest faţă de tăierile salariale.

O decizie judecătorească a declarat greva „ilegală şi abuzivă” şi a solicitat angajaţilor să revină la lucru, însă aceştia au refuzat.

Acţiunea angajaţilor de la metrou a provocat ambuteiaje uriaşe în ultimele zile la Atena.

Personalul de la metrou, care beneficia până acum de unele avantaje salariale, contestă alinierea prevăzută la grila generală de salarizare impusă în sectorul public şi care prevede o scădere a tuturor veniturilor.

Acţiunea poliţiei a dus la reţinerea a cel puţin zece persoane, a precizat un oficial care a ţinut să rămână anonim, iar o femeie a fost dusă la spital cu leziuni uşoare.

Sindicatele din transport au ripostat la ordinul guvernului de încetare a grevei la metrou şi au anunţat că, vineri, şoferii de autobuz şi angajaţii căilor ferate se vor alătura protestului, în semn de solidaritate.



×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close