x close

Detalii șocante din atentatul de la Nisa. Șoferul camionului a lucrat în colaborare cu alți teroriști

de G.S.    |    21 Iul 2016   •   20:20
Detalii șocante din atentatul de la Nisa. Șoferul camionului a lucrat în colaborare cu alți teroriști 416

Autorul atentatului de la Nisa de la 14 iulie soldat cu cel puţin 84 de morţi, tunisianul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, 'a beneficiat de susţinere şi complicităţi', a anunţat joi procurorul responsabil de anchetă, Francois Molins, citat de AFP, Reuters şi DPA.

În cadrul unei declaraţii de presă, procurorul francez a precizat că există 'progrese notabile' în ancheta derulată de 'peste 400 de anchetatori'.

Investigaţiile 'au permis nu numai să confirmăm încă o dată caracterul premeditat al actului criminal comis de către Mohamed Lahouaiej Bouhlel, ci şi să stabilim că acesta a putut beneficia de susţinere şi complicităţi în pregătirea şi comiterea actului său criminal', a declarat Mollins.

Doi franco-tunisieni, un tunisian, un albanez şi o franco-albaneză, cu vârste între 21 şi 42 de ani, au fost deferiţi justiţiei pentru a fi inculpaţi pentru asociere în vederea comiterii de acte teroriste şi asasinate. 'Ei nu sunt cunoscuţi de serviciile de informaţii', a precizat Molins.

În baza analizei telefonului mobil al ucigaşului, care a dus la identificarea a numeroase contacte cu ei, aceşti suspecţi au fost reţinuţi, a precizat procurorul, adăugând că legătura între Lahouaiej Bouhlel şi ceilalţi suspecţi a fost stabilită datorită elementelor găsite în camion şi pe armele descoperite.

Amprentele unuia dintre suspecţi au fost găsite pe portiera din dreptul pasagerului a camionului de 19 tone cu care Lahouaiej Bouhlel a zdrobit 84 de persoane şi a rănit peste 350 de răniţi.

Cincisprezece dintre ei 'au încă în acest moment un pronostic' conform căruia viaţa le este în pericol, a precizat procurorul.

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

ancheta sustinere Franta nisa detalii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati