Antena 3 CNN Externe Diaspora Adela, o româncă de 32 de ani, găsită moartă în locuința sa din Italia. Tânăra era terorizată de fostul iubit, român și el

Adela, o româncă de 32 de ani, găsită moartă în locuința sa din Italia. Tânăra era terorizată de fostul iubit, român și el

O româncă din Italia, în vârstă de 32 de ani, a fost bătută şi torturată ani de zile de partenerul ei de viaţă, tot român. Acesta reuşea să o terorizeze chiar şi aflat în arest la domiciliu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2023   •   14:48

Adela, o româncă de 32 de ani stabilită Riesi, Sicilia, a fost găsită moartă în locuința ei, după ce s-ar fi sinucis de frica iubitului ei extrem de violent. Culmea este că tocmai acesta a alertat autoritățile anunțându-le prin telefon că femeia avea de gând să-și pună capăt zilelor.

Adela Gabriela Lingurar a început în 2020 o relație cu Răzvan Bîrzoi, de 26 de ani, de asemenea, român. Povestea lor a fost una complicată încă de la început.

Femeia a fost supusă la chinuri îngrozitoare, la bătăi, abuzuri sexuale, violuri și amenințări. Astfel, ea a ajuns de mai multe ori la spital și la poliție, iar într-un final, anul acesta, bărbatul a fost condamnat în primă instanță la 11 ani de închisoare pentru actele de violență extremă ale cărei victimă a fost iubita lui, relatează La Stampa.

Citeşte şi: Un şofer român de TIR a murit subit, pe o stradă în Italia, în braţele unui prieten: "Credea că este doar o răceală"

Aflat în arest la domiciliu, bărbatul a continuat să-și țină sub teroare iubita. O suna în permenență ca să o amenințe și i-a trimis nenumărate mesaje explicite.

Terorizată, pe data de 28 iunie, Adela s-a dus din nou la poliție și a înaintat o nouă plângere împotriva bărbatului. Astfel, Parchetul a deschis o anchetă și a cerut instanței o măsură preventivă mai dură împotriva bărbatului.

Se pare că la o zi după ce a depus noua plângere, Adela a fost cea care l-a sunat pe Răzvan și i-ar fi spus că ar avea de gând să se sinucidă.

Citeşte şi: O nouă pistă în cazul Andreei Rabciuc, campioana româncă dispărută în Italia. Cadavrul ar fi fost găsit la Roma, într-un canal

Acesta a alertat autoritățile, iar echipajul care s-a deplasat la locuința ei a găsit-o fără viață, spânzurată.

Chiar şi ministrul Justiţiei din Italia a intervenit în acest caz şi a cerut explicaţii, a cerut să se facă lumină şi să înţeleagă dece autorităţile din Italia nu au acţionat mai devreme pentru a salva viaţa femeii.

Dacă sunteți victima violenței domestice sau martor la astfel de abuzuri, puteți cere ajutor la numărul de telefon 0800 500 333, disponibil 24 de ore din 24.

×
Subiecte în articol: Italia iubit roman romanca găsită moartă
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close