Antena 3 CNN Externe Diaspora Ambasadorul României în SUA, întâlnire cu cel de-al doilea "unicorn" românesc. "Nu e de mirare că a fost remarcată de Steve Jobs"

Ambasadorul României în SUA, întâlnire cu cel de-al doilea "unicorn" românesc. "Nu e de mirare că a fost remarcată de Steve Jobs"

Ambasadorul României în SUA a anunţat că a avut o întrevedere cu Alina Vandenberghe, co-fondator și chief experience officer al Chili Piper, companie în plină ascensiune care se aşteaptă ca anul viitor să devină al doilea unicorn românesc.

Ambasadorul României în SUA, întâlnire cu cel de-al doilea "unicorn" românesc. "Nu e de mirare că a fost remarcată de Steve Jobs"
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Sep 2021   •   16:01

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, aduce în prim-plan rezultatele companiei Chili Piper care, potrivit evaluărilor din piață, în 2021 va atinge statutul de unicorn, cu un potenial de peste 1 miliard de dolari. 

"Am cunoscut-o pe Alina la sediul companiei sale din Brooklyn, New York, o clădire de sticlă de pe malul Atlanticului. Am vorbit despre România, despre potențialul tinerilor noștri și despre ce vrem să facem ca să promovăm țara noastră în societatea americană. Am încurajat-o să găsim împreună căi de a dezvolta și construi în anii următori o platformă în centrul căreia să se afle România și tinerii săi talentați, ghidați de românii de succes din SUA.", a anunţat Andrei Muraru pe pagina sa oficială de Facebook. 

Ambasadorul României în SUA şi-a mai exprimat speranţa că co-fondatorul Chili Piper va inspira şi pe alţi tineri antreprenori români. 

"Nu e de mirare că Alina a fost remarcată de Steve Jobs, regretatul co-fondator al Apple. Alina este strălucitoare în felul în care comunică (o abordare familiară și totodată plină de deferență), în care își construiește profilul public și în care își conduce afacerea spre succes. Reunind simplitatea și totodată prestigiul deja confirmat de numeroase apariții publice, ea are, mai mult decât alții, forța de a inspira tinerii să se dedice unui vis. Tot ce a realizat în SUA a fost expresia propriilor puteri, fiind impulsionată de cultura pentru muncă și de pasiunea antreprenorială.", a explicat Andrei Muraru.

"Românca Alina Vandenberghe va fi, cred, una dintre cele mai impresionante figuri feminine ale industriei noilor tehnologii în anii următori.", concluzionează ambasadorul. 

Antreprenoarea a fondat Chili Piper (cu sediul în Brooklyn, New York) împreună cu soțul său, Nicolas (de origine francez), în 2016, iar în 2019 a atras prima investiție, de 3 milioane de dolari, urmată de o finanțare de 13 milioane de dolari de la Gradient Ventures, fondul Google pentru inteligență artificială, și alte 33 milioane dolari de la Tiger Global.

Chili Piper este un software avansat de planificare pentru echipele B2B (Business to Business), care ajută companiile să comunice mai rapid cu potențialii lor clienți: în momentul în care aceștia accesează site-ul respectivei firme, pot primi asistență imediată din partea unui angajat, în timp real.

În urmă cu o săptămână, ambasadorul României în SUA Andrei Muraru s-a întâlnit şi cu Daniel Dines, co-fondator şi CEO al UiPath, prima companie românească listată la bursa din New York, printre temele discutate aflându-se modul în care va putea fi promovată mai bine România în SUA şi ce poate fi făcut pentru ca interesele românilor să fie mai bine apărate. 
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close