Antena 3 CNN Externe Diaspora Mărturia românului de la protestul violent din Bruxelles: "S-a intervenit cum nu a mai fost până acum de când sunt eu aici"

Mărturia românului de la protestul violent din Bruxelles: "S-a intervenit cum nu a mai fost până acum de când sunt eu aici"

Un român din Bruxelles a povestit duminică, la Antena 3, cum a văzut îngrozit, de la fereastră, protestele violente faţă de restricţiile COVID.

Mărturia românului de la protestul violent din Bruxelles: "S-a intervenit cum nu a mai fost până acum de când sunt eu aici"
Sursa foto: Agerpres | EPA/STEPHANIE LECOCQ
de Georgiana Adam    |    23 Ian 2022   •   19:35

Omul a spus că cel mai tare l-a speriat reacţia autorităţilor de acolo care au folosit tunuri cu apă asupra protestatarilor.

Întrebat ce l-a speriat cel mai tare, românul a spus: 

"Reacţia autorităţilor belgiene, faptul că au fost tunuri cu apă asupra protestatarilor.

Manifestaţiile au fost autorizate, dar s-a intervenit cum nu a mai fost până acum de când sunt eu în Bruxelles.

Am auzit bubuituri şi tot felul de reacţii violente.

Autorităţile belgiene au creat chiar un cordon în faţa Comisiei Europene. Protestatarii au vrut să meargă către Comisie, deşi se vorbeşte de reducerea certificatului verde.

Oamenii sunt consternaţi, şi comunitatea de români, ei sunt nemulţumiţi, mai ales că au văzut acea ştire în care OMS spune că acel certificat verde nu prea îşi mai are rostul", a spus Raul Ciuteanu, român aflat la Bruxelles, duminică, la Antena 3.

Tot el mai spune că printre protestatari sunt şi români.

"Protestatarii nu au fost numai belgieni, ci şi din alte ţări, inclusiv din România.

Acesta este un semnal că oamenii nu sunt mulţumiţi de actuala şi faptul că s-au dus către instituţiile europene e un alt semnal din partea lor", a adăugat românul.

Proteste violente faţă de restricţiile COVID în Bruxelles. Jandarmii au pus tunurile cu apă pe oameni şi au folosit gaze lacrimogene

Mii de persoane, români, au protestat, duminică, în centrul oraşului Bruxelles, faţă de restricţiile din pandemie, iar forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru dispersarea demonstranţilor.

Poliţiştii au intervenit în forţă, deşi organizatorii spuneau că apără democraţia, libertăţile şi drepturile omului.

La protestele din capitala Belgiei au fost observate steaguri ale Franţei, României, Olandei şi Poloniei.

×
Subiecte în articol: proteste Bruxelles Raul Ciuteanu
Parteneri
Horoscop 5 iunie. Taurii văd totul clar, Racii luptă din răsputeri
x close