Antena 3 CNN Externe Proteste violente faţă de restricţiile COVID în Bruxelles. Jandarmii au pus tunurile cu apă pe oameni şi au folosit gaze lacrimogene

Proteste violente faţă de restricţiile COVID în Bruxelles. Jandarmii au pus tunurile cu apă pe oameni şi au folosit gaze lacrimogene

Mii de persoane, români, au protestat, duminică, în centrul oraşului Bruxelles, faţă de restricţiile din pandemie, iar forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru dispersarea demonstranţilor.

Proteste violente faţă de restricţiile COVID în Bruxelles. Jandarmii au pus tunurile cu apă pe oameni şi au folosit gaze lacrimogene
Sursa foto: captura Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2022   •   20:16

Poliţiştii au intervenit în forţă, deşi organizatorii spuneau că apără democraţia, libertăţile şi drepturile omului.

La protestele din capitala Belgiei au fost observate steaguri ale Franţei, României, Olandei şi Poloniei. 

Acesta este cel de-al cincilea protest de amploare din ultimele două luni. Şi la protestele anterioare au fost violenţe, ciocniri între protestatri şi forţele de ordine.

Manifestaţia de amploare de astăzi a venit chiar dacă ieri OMS vorbea de relaxarea unor măsuri, precum posibilitatea renunţării la certificatul verde pentru călătorii.

Mărturia românului de la protestul violent din Bruxelles: "S-a intervenit cum nu a mai fost până acum de când sunt eu aici"

Un român din Bruxelles a povestit duminică, la Antena 3, cum a văzut îngrozit, de la fereastră, protestele violente faţă de restricţiile COVID.

Omul a spus că cel mai tare l-a speriat reacţia autorităţilor de acolo care au folosit tunuri cu apă asupra protestatarilor.

Tot el mai spune că printre protestatari sunt şi români.

×
Subiecte în articol: protest restricţii Belgia Bruxelles
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close