Antena 3 CNN Externe Diaspora Mercenarul român care a fost ucis în Congo, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea din București

Mercenarul român care a fost ucis în Congo, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea din București

Mercenarul român care a fost ucis în Congo a fost înmormântat cu onoruri militare, în Cimitirul Ghencea, din București. Trupul neînsufleţit al acestuia a fost adus în ţară săptămâna trecută. Prietenii săi au strâns bani pentru a-l putea repatria.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Feb 2024   •   09:21

Deși Vasile Badea s-a autosuspendat în urmă cu 6 luni pentru a pleca în Congo, acesta a fost înmormântat cu onoruri militare. 

În cursul zilei de duminică, rude, prieteni, dar și foști colegi l-au condus pe ultimul drum pe fostul polițist.

”Era prietenul meu... a fost un mentor pentru mine, a fost antrenorul meu, a fost la Câmpina și urma să desfășoare niște proiecte împreună.

Păcat, mare păcat am vorbit cu el acum câteva săptămâni nu-mi venea să cred că e acolo...”, spune un apropiat de-al acestuia. 

Cei care nu au putut ajunge la înmormântare au avut la dispoziţie un registru de condoleanţe online. Printre primii care au lasat mesaje se numără Horaţiu Potra, veteran al Legiunii Străine şi cel care l-ar fi si angajat pentru misiunea din Congo si care era implicat în mai multe operaţiuni pe continentul african.

”Condoleanțe familiei îndurerate! Datorită curajului dovedit alături de camarazii din grupul de luptă, astăzi, alți colegi au reușit să plece teferi spre România. Mulțumim, camarade!”, a transmis Horațiu Potra.

Vasile Badea ar fi urmat să primească cinci mii de dolari pentru instruirea militarilor congolezi. Cu aceşti bani, voia să le asigure celor doi copii ai săi un viitor mai bun.

Vasi, așa cum îi spuneau apropiații, fost multiplu campion național la sporturi de contact, a lăsat în urma lui doi copii, pe care-i avea din prima căsnicie, si o sotie indurerata.

În timpul confruntării mercenarilor cu rebelii grupării M23, de acum 10 zile, trei români au murit, iar zeci au fost răniți. Din primele informații, mercenarii ar fi fost încercuiți de rebeli în estul ţării, la frontiera cu Rwanda.

×
Subiecte în articol: mercenar roman vasile badea înmormânare
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close