Antena 3 CNN Actualitate Trupurile neînsufleţite ale mercenarilor români morţi în Congo au fost aduse în ţară

Trupurile neînsufleţite ale mercenarilor români morţi în Congo au fost aduse în ţară

Trupurile neînsufleţite ale mercenarilor români morţi în Congo au fost aduse în ţară în această noapte. Cu aceeaşi aeronavă a fost adus şi cadavrul unui mercenar din Republica Moldova, mort şi el în atacul lansat de divizia teroristă M23 asupra trupelor armate congoleze. În acest atac au fost răniţi grav alţi patru luptători români.

de Alexandra Dima    |    15 Feb 2024   •   08:28

Grupul militar condus de Potra a fost atacat în timp ce se aflau într-o tabără de instruire improvizată.

Depășiți numeric de forțele insurgente, care încercau cucerirea localității, românii ar fi așteptat ajutor din partea armatei congoleze aproape 10 ore.

În tot acest timp, au încercat să reziste cum au putut mai bine. Au pierdut doi oameni, iar alți patru au fost grav răniți.

"A fost o luptă, efectiv. Băieţii au murit ca nişte eroi acolo", spune unul din luptătorii care au avut şansa de a reveni viu în ţară.

Aeronava care a decolat din Congo a adus în ţară şi alţi luptători care s-au întors acum după atacul mortal al teroriştilor M23. Aeronava a avut escală la Târgu Mureş, unde a lăsat o parte dintre români, iar restul au fost aduşi apoi la Bucureşti. Famiile i-au aşteptat cu sufletul la gură.

În Congo, la acest moment, s-ar mai afla încă 900 de luptători, aproximativ 20 dintre ei find români. Aceştia fac parte din gruparea condusă de fostul luptător în Legiunea Străină, Horaţiu Potra şi au misiunea de a antrena trupele armatei congoleze în războiul civil care macină acum întreaga Republică.

Fiecare dintre luptătorii români este plătit cu câte 5.000 de dolari pe lună

×
Subiecte în articol: Congo mercenari
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close