Antena 3 CNN Externe Diaspora Povestea de succes a unui român întors din străinătate. Momentul care i-a schimbat viața | "Am dormit multe nopți în gară"

Povestea de succes a unui român întors din străinătate. Momentul care i-a schimbat viața | "Am dormit multe nopți în gară"

Viața în străinătate nu este deloc ușoară pentru cei care părăsesc țara cu speranța unui viitor mai bun. Este și povestea unui român care a trecut prin numeroase încercări în Italia, însă norocul i-a surâs într-o zi.

Povestea de succes a unui român întors din străinătate. Momentul care i-a schimbat viața | "Am dormit multe nopți în gară"
Sursa foto: Pexels/Victor Freitas
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2023   •   09:09

Mihai, un tânăr din Iași, a trăit timp de 15 ani în Italia, unde a plecat cu speranța că își va putea clădi un viitor mai bun.

Fără să cunoască vreo meserie, tânărul a lucrat în diverse locuri și a trecut prin numeroase încercări.

"Am plecat acolo fără să cunosc foarte multe lucruri, la îndemnul altor prieteni. Am avut tot felul de promisiuni care nu s-au concretizat, de la oameni care au spus că îmi vor oferi locuri de muncă bine plătite.

Am dormit multe nopţi în gări, în săli de aşteptare şi încercam să îmi găsesc de muncă. Eram toată ziua atent la anunţuri şi aplicam la orice post.

Citește și: Copiii sărmani ai României, dorințe emoționante de sărbători: "Moșule, dacă îți mai rămâne vreun cadou, îl voi primi cu drag"

Aşa am ajuns să lucrez pe şantier, unde eram mai mult salahor, apoi am lucrat în fabrici, în patiserii, dar nu acolo îmi era locul, simţeam că este doar o perioadă de tranziţie în viaţa mea, până când voi reuşi să mă stabilizez pe o activitate care îmi place şi mă ajută să-mi asigur un trai decent", a povestit Mihai, în vârstă de 39 de ani.

Într-o zi, norocul i-a surâs, iar viața tânărului s-a schimbat, datorită unei propuneri pe care a primit-o din partea unui client care frecventa patiseria în care lucra.

Italianul l-a întrebat dacă ar dori să lucreze într-un salon de tip barber shop, o meserie total străină pentru tânărul român.

"Nu aveam pregătirea necesară, nu am tuns niciodată pe nimeni până atunci, dar am zis să încerc. Am reuşit să obţin, cu ajutorul acestui italian, care acum îmi este prieten, şcolarizare gratuită, iar după finalizarea studiilor, m-a angajat la salonul lui.

Acolo am muncit aproximativ 10 ani şi se câştiga destul de bine", a mai povestit Mihai, potrivit adevarul.ro.

Întoarcerea în România

Dorul de casă l-a făcut pe român să lase în urmă viața mai mult decât decentă pe care o avea în Italia și să se întoarcă în România, unde și-a deschis propriul salon.

"Chiar dacă duceam o viaţă bună, mereu mi-am dorit să mă întorc acasă, unde aveam familia şi prietenii. Cu banii pe care i-am strâns, m-am decis să risc şi să încerc să îmi deschid propriul salon, în care să le ofer clienţilor cele mai bune servicii.

Astfel, mi-am deschis un barber shop, în care lucrez atât eu, cât şi alte două persoane, iar afacerea merge destul de bine. Românii sunt interesaţi de serviciile de calitate, chiar dacă sunt puţin mai costisitoare. Nu am de gând să mă opresc aici. În viitor îmi doresc să deschid şi alte astfel de locaţii în oraş", a încheiat românul.

×
Subiecte în articol: roman Italia meserii
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close