Antena 3 CNN Externe Diaspora Povestea româncei din Italia premiată la Milano pentru lupta contra mafiei. Cum a înfruntat clanul Casarmonica din Roma

Povestea româncei din Italia premiată la Milano pentru lupta contra mafiei. Cum a înfruntat clanul Casarmonica din Roma

O româncă a fost premiată în Italia pentru lupta ei cu clanurile de interlopi din Roma. Premiul Giorgio Ambrosoli este acordat de autorităţile din peninsulă cetăţenilor de rând implicaţi în acţiuni de apărare a statului de drept.

de Mia Lungu    |    19 Oct 2022   •   13:05

Româncă Roxana Roman a primit aseară, la Milano, premiul Giorgio Ambrosoli pentru denunțarea clanurilor de răufăcători din Roma.

Este un premiu oferit persoanelor obișnuite care s au implicat în acțiuni de apărare a statului de drept deși se aflau în situații potrivnice.

Româncă este din Timișoara, iar la 18 ani, în 2003, s-a transferat la Roma unde și-a deschis un bar. În barul respectiv au intrat clanurile din Roma, care i-au bătut soțul și o clientă și au distrus localul. Atunci a început lupta ei cu clanurile.

Și pentru că a avut curajul să denunțe clanul Casarmonica, a fost premiată în 2018 de președintele Mattarella cu ordinul Cavaliere dell Ordine al Merito della Repubblica Italiana. 

×
Subiecte în articol: romanca Italia mafia roma premiată
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close