Antena 3 CNN Externe Diaspora Român ucis de o antilopă în Suedia. Animalul l-a împuns cu coarnele: "Brusc, a atacat"

Român ucis de o antilopă în Suedia. Animalul l-a împuns cu coarnele: "Brusc, a atacat"

Un român de 58 de ani a fost ucis brutal de o antilopă eland din Suedia, la grădina zoologică privată unde lucra.

Român ucis de o antilopă în Suedia. Animalul l-a împuns cu coarnele: "Brusc, a atacat"
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    08 Sep 2022   •   12:59

Bărbatul lucra de mai mulți ani la Oland Animal and Entertainment Park, o grădină zoologică privată. Acesta a fost atacat brutal duminică, 28 august, dar presa suedeză a publicat informațiile complete abia după două zile.

Potrivit presei locale, a fost vorba de un accident care s-a petrecut după închiderea grădinii zoo, atunci când proprietarul locației, Richard Berglund, împreună cu angajatul român, duceau animalele în țarcuri pentru a fi hrănite. 

"Eu însumi am fost implicat și nu s-ar fi putut face nimic mai mult sau diferit. Aveam de gând să hrănim animalele și brusc a atacat, nu am avut niciodată probleme cu acele animale până acum", a spus proprietarul, potrivit Libertatea.

Poliția a fost alertată la ora 17:12, dar grădina zoologică fusese deja închisă. Acum incidentul este cercetat sub suspiciunea de încălcare a mediului de muncă.

Jan Olin, procuror la Unitatea Națională de Mediu și Mediu de Muncă și cel care conduce ancheta preliminară, a calificat cazul ca fiind "neobișnuit" și spune că ancheta va dura mai mult timp.

Cadavrul va fi autopsiat, iar apoi anchetatorii vor încerca să afle ce s-a întâmplat și dacă a fost vorba de vreo infracțiune.

Daniel Ioniță, ambasadorul României în Suedia, a spus pentru ziarul suedez că au fost contactați de familia bărbatului și a precizat că rudele românului au ajuns marți în țară.

Rudele au primit o listă cu avocați, interpreți și firme de transport, a mai declarat Daniel Ioniță, care subliniază că nu se știe cine va plăti pentru acestea.

×
Subiecte în articol: roman ucis antilopă Suedia
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close