Antena 3 CNN Externe Diaspora Doi români au achiziționat arme și explozibili, apoi au dat atacul într-o casă din Elveția. Tribunalul din Bellinzona, gata să pronunțe sentința

Doi români au achiziționat arme și explozibili, apoi au dat atacul într-o casă din Elveția. Tribunalul din Bellinzona, gata să pronunțe sentința

Doi români sunt acuzați de comiterea unui atac cu explozibili într-o casă privată din cartierul Bruderholz din Basel, în luna martie 2022. Tribunalul Penal Federal din Bellinzona este gata să pronunțe sentința.

Doi români au achiziționat arme și explozibili, apoi au dat atacul într-o casă din Elveția. Tribunalul din Bellinzona, gata să pronunțe sentința
de Roxana Mihăiescu    |    27 Noi 2023   •   17:23

Incidentul a dus la  pagube materiale în valoare de 170.000 de franci.  Din fericire, nimeni nu a fost rănit. 

La audierea principală, care a avut loc la sfârșitul lunii octombrie, inculpații au negat săvârșirea infracțiunii și au refuzat, în cea mai mare parte, să depună mărturie.

Aceștia mai sunt acuzați și de faptul că au achiziționat două kilograme de explozibil plastic C4 și o armă, înainte de atac.

Potrivit anchetatorilor, vânzătorul presupus a fost, de fapt, un polițist german sub acoperire, ceea ce a condus la arestarea celor doi tineri.

Citește și: O femeie din Arad a sunat la 112 şi a anunţat că o bombă ar fi fost montată pe una dintre maşinile sale

Potrivit actului de acuzare, explozibilii urmau să fie utilizați în alte patru atacuri planificate asupra locuințelor unor familii înstărite. Scopul era să se creeze presiune pentru a obține un milion de franci în bitcoin de la fiecare victimă.

Cei doi români sunt acuzați de punerea în pericol cu explozibili și gaze toxice, daune materiale, tentativă de fabricare, ascundere, distribuire de explozibili și gaze toxice, precum și de acte pregătitoare de infracțiuni privind omorul intenționat, crima și vătămarea corporală gravă.

Românul în vârstă de 25 de ani este considerat vinovatul principal, având responsabilitatea înființării depozitului pentru bitcoins.

Tânărul de 28 de ani este cercetat ca executor. Individul s-a lăudat în fața terților cu implicarea lor în atacul din cartierul Bruderholz, așa cum a rezultat dintr-o convorbire telefonică interceptată, notează Știri Diaspora. 

×
Subiecte în articol: romani Elvetia atentat cu explozibil Berlin
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close