Antena 3 CNN Externe Diaspora ROMÂNI, chemaţi la arme să lupte în războiul ALTORA. Ucraina face recrutări masive, semn că luptele abia acum încep

ROMÂNI, chemaţi la arme să lupte în războiul ALTORA. Ucraina face recrutări masive, semn că luptele abia acum încep

ROMÂNI, chemaţi la arme să lupte în războiul ALTORA. Ucraina face recrutări masive, semn că luptele abia acum încep
de O.P.    |    28 Iul 2014   •   06:29

Etnicii români din mai multe localităţi din Ucraina au blocat drumul care leagă Kievul de Chişinău, nemulţumiţi că armata face recrutări. Sute de tineri români au fost chemaţi la arme, iar părinţii lor se tem că vor fi trimişi să lupte în estul Ucrainei, împotriva separatiştilor. Indignaţi, oamenii au dat foc ordinelor de mobilizare în mijlocul străzii.

La Lehăceni, în Ucraina, etnicii români au refuzat să se înroleze în armata ucraineană. Părinţii tinerilor mobilizaţi au scandat că războiul trebuie să ia sfârşit în estul ţării. Proteste similare au avut loc şi la Ostriţa, o altă localitate majoritar românească, din regiunea Cernăuţi.

Acolo, 280 de tineri au fost mobilizaţi. Localnicii au blocat drumul, şi au ameninţat că nu vor pleca până când autorităţile regionale NU vor anula ordinele de mobilizare.

Armata ucraineană e angajată de câteva luni într-o operaţiune militară, în estul Ucrainei, împotriva separatiştilor pro-ruşi. Confruntările s-au soldat cu sute de morţi.×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Un român nu a putut fi declarat mort, deși acum ar avea peste 120 de ani
x close