Antena 3 CNN Externe Diaspora Salariul pe care îl încasează un chelner român în Germania. Bacșișul pe care îl primește dublează veniturile

Salariul pe care îl încasează un chelner român în Germania. Bacșișul pe care îl primește dublează veniturile

În speranța că își vor asigura un trai mai bun, mulți dintre români au ales să plece la muncă în străinătate. Statisticile arată că țări precum Spania, Italia, Germania, Austria, Olanda și Marea Britanie se află pe lista celor care vor să lucreze în străinătate. Spre exemplu, pentru un post de chelner în Germania, un român primește mult mai mult față de cât ar primi în țara noastră.

Salariul pe care îl încasează un chelner român în Germania. Bacșișul pe care îl primește dublează veniturile
Sursa foto: Getty Images I LumiNola
de Georgiana Adam    |    22 Noi 2023   •   21:45

Gândul că vor încasa un salariu lunar mult mai mare decât în țară i-a convins pe mulți români să plece la muncă în străinătate. 

Ofertele sunt atractive, iar românii au de unde să aleagă.

Dacă analizăm site-urile de specialitate, unde se publică astfel de anunțuri, pentru a ocupa postul de chelner, în Germania, cerințele sunt următoarele: românii trebuie să aibă o experiență minimă de 6 luni, să fie dispuși să muncească 45 de ore pe săptămână și să știe limba germană la nivel mediu.

Citește și: Salariul pe care îl primește o româncă angajată ca femeie de serviciu în Italia. Diferență uriașă față de cât ar câștiga în țară

Dacă îndeplinesc aceste criterii, aceștia vor primi un salariu de 2.000 de euro net/lună, contract pe perioadă nedeterminată și o cazare la un preț redus de doar 265 de euro.

În plus, față de salariu, chelnerii pot câștiga și bacșiș, care poate ajunge chiar și la 100 de euro/zi. Ceea ce însemnă că pe lună, în 20 de zile lucrătoare, bacșișul ajunge la 2.000 de euro.

×
Subiecte în articol: Germania salariu chelner roman
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close