Antena 3 CNN Externe Diaspora Scafandru român, dispărut în Thailanda | S-a scufundat cu prietenul lui să deblocheze ancora bărcii și nu a mai ieșit din apă

Scafandru român, dispărut în Thailanda | S-a scufundat cu prietenul lui să deblocheze ancora bărcii și nu a mai ieșit din apă

Un român este căutat în Rawai, un sat de pe coasta de sud-est a insulei Phuket din Thailanda. Acesta a dispărut în urma unei scufundări periculoase.

Scafandru român, dispărut în Thailanda | S-a scufundat cu prietenul lui să deblocheze ancora bărcii și nu a mai ieșit din apă
Sursa foto: getty images | EXTREME-PHOTOGRAPHER
de Ştefan Petrică    |    09 Ian 2023   •   17:47

Sebastian Emil în vârstă de 46 de ani, a dispărut fără urmă de ieri dimineaţă. Autorităţile locale sunt în căutarea lui.

Potrivit autorităţilor, Sebastian și prietenul său, tot român, Alexandru Florin, în vârstă de 47 de ani, au părăsit plaja Nai Harn, duminică dimineață, 8 ianuarie, la ora locală 09.00.

Cei doi plecase să se scufunde în Koh Kaew, o insulă din Phuket, iar după scufundare, cei doi s-au întors pe barcă, însă când au vrut să plece, și-au dat seama că ancora era blocată de o stâncă. Sebastian s-a scufundat iar, pentru a elibera ancora, la o adâncime de aproximativ 30 metri.

Bărbatul în vârstă de 46 de ani nu s-a mai întors în barcă.

Prietenul său a sunat-o pe soţia sa în jurul orei 12:45 ca să contacteze mai departe salvatorii din Rawai.

Guvernatorul din Phuket a vizitat centrul de comandă și a insistat că toată lumea ar trebui să fie atentă în și sub apă: „Există curenți puternici, chiar dacă ne aflăm la sfârșitul musonului de sud-vest”, a avertizat el, potrivit Știri Diaspora.

Bărbatul este în continuare căutat de personalul Poliției Maritime și al Marinei Regale Thai.

×
Subiecte în articol: scufundări Thailanda scafandru roman disparut
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close