Antena 3 CNN Externe Dieta care l-a ajutat pe fostul secretar de stat american, Henry Kissinger, să trăiască până la 100 de ani | "A rămas activ de-a lungul anilor"

Dieta care l-a ajutat pe fostul secretar de stat american, Henry Kissinger, să trăiască până la 100 de ani | "A rămas activ de-a lungul anilor"

Henry Kissinger secretar de stat al Statelor Unite a ținut o dietă strictă care l-a ajutat să trăiască 100 de ani. După pierderea sa, fiul lui a vorbit despre stilul alimentar adoptat de tatăl sau, bazat pe mai ales pe bratwurst (un tip de cârnaț german) și șnitel.

Dieta care l-a ajutat pe fostul secretar de stat american, Henry Kissinger, să trăiască până la 100 de ani | "A rămas activ de-a lungul anilor"
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Dec 2023   •   16:00

 Deși nu s-au oferit informații despre cauza morții, fiul lui Kissinger a vorbit despre stilul de viață al diplomatului în lunile înainte de moartea acestuia.

"Nu numai că a supraviețuit celor mai mulți dintre colegii săi, detractorilor eminenți și studenților săi, dar a rămas, de asemenea, neobosit de activ de-a lungul anilor 90", a scris David, fiul lui Kissinger, într-un articol de opinie în Washington Post în mai, cu câteva zile înainte ca tatăl său să împlinească 100 de ani.

Conform ziare.com, fiul lui Kissinger a declarat faptul că longevitatea tatălui se datorează unei diete bogate în bratwurst și șnițel Wiener, o carieră stresantă și o dragoste pentru sport doar ca spectator, niciodată ca participant.

Citește și: O tânără din Cluj își pune la bătaie bursa medicală doar pentru a răscumpăra un cal bolnav | "Aș face orice. Vreau doar să o îngrijesc"

Lunga viață a lui Kissinger

Kissinger s-a născut în Germania în 1923, iar el și familia sa au fugit de regimul nazist în 1938. În 1943, a devenit cetățean american, a servit trei ani în armată, apoi a trecut în rezervă până în 1959.

Și obținut diplomele de licență, masterat și doctorat la Universitatea Harvard.

A predat relații internaționale la universitate timp de aproape două decenii înainte de a se îndrepta către politică.

Kissinger a fost secretar de stat al SUA din 23 septembrie 1973 până în 20 ianuarie 1977. A fost prima persoană care a ocupat această funcție și a fost consilier pentru securitate națională.

În perioada petrecută la Casa Albă, Kissinger a jucat un rol esențial în deschiderea relațiilor cu China, încheierea războiului de Yom Kippur și în războiul Americii din Vietnam.

 

×
Subiecte în articol: Henry Kissinger Dietă de vedetă
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close