Antena 3 CNN Externe Ce urmează după distrugerea rachetelor Kalibr în Crimeea | "Ucraina contraatacă în curând", spune analistul militar Radu Tudor

Ce urmează după distrugerea rachetelor Kalibr în Crimeea | "Ucraina contraatacă în curând", spune analistul militar Radu Tudor

Analistul militar și realizatorul de televiziune Radu Tudor a comentat la Antena 3 CNN situația conflictului din Ucraina, în contextul vizitei președintelui chinez în Rusia și după ce o lovitură executată, aparent, de forțele Kievului a distrus în mai multe rachete Kalibr transportate în Crimeea cu o garnitură feroviară.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2023   •   14:19

"Începe să se contureze acea greutate semnificativă a apărării Ucrainei pentru o contraofensivă care, probabil, va începe la sfârșitul primăverii și va dura destul de mult.

Norvegia, Polonia, Germania au trimis deja pe teritoriul Ucrainei tancuri și mașini de infanterie blindate care să permită Ucrainei să realizeze această contraofensivă. 

Câteva sute de militari ucrainieni s-au întors deja de la stagiile de pregătire pe care le-au efectuat în Statele Unite, în Germania și în alte state membre NATO, pentru a putea controla și pentru a putea opera aceste vehicule blindate. Este momentul pe care îl așteptam. Totul s-a derulat pe 'repede înainte'.

Citește și: Rusia, umilită militar în Crimeea chiar în timpul discuțiilor dintre Vladimir Putin și Xi Jinping

Evident, această veste extrem de bună, că Ucraina începe să-și întărească capacitatea de eliberare a țării în fața invaziei rusești, este contrabalansată de discuțiile dintre cei doi dictatori, cei doi lideri de state autocratice, Xi Jinping și Vladimir Putin.

Radu Tudor: "Țintele ruse vor fi lovite precis, chirurgical, pe măsură ce Ucraina primește armament occidental"

Dacă se va decide China să sprijine militar Rusia în invazia sa asupra Ucrainei, toate lucrurile se complică și această contraofensivă a Ucrainei va fi mult, mult mai dificilă. 

Loviturile de azi-noapte din Crimeea asupra depozitului de rachete rusești Kalibr și tot ceea ce va urma de acum încolo va reprezenta riposta punctuală, chirurgicală, a apărării Ucrainei asupra elementelor strategice ale invadatorilor ruși.

Depozitele de armament și muniție, cartierele generale unde sunt concentrați oamenii, punctele nodale de infrastructură care sunt folosite de invadatorii ruși pentru a aduce mai multe trupe și mai multă tehnică militară, toate acestea sunt așezate pe hartă, sunt bine țintite și vor fi lovite pe măsură ce Ucraina primește armamentul și muniția promise de Occident.

Ieri, 18 țări din Uniunea Europeană au decis să contribuie, împreună, cu muniție de 155 mm în valoare de două miliarde de euro. 

Statele Unite au anunțat un ajutor suplimentar de 350 de milioane de dolari din ajutorul imens de peste 50 de miliarde de dolari pe care îl oferă (...), drept pentru care avem dovezile faptului că această contraofensivă ucraineană nu este doar pregătită ci va fi, foarte clar, lansată în curând. Problema este, așa cum vă spuneam, posibilul ajutor militar al Chinei, care ar putea să încline balanța în favoarea Rusiei", a spus Radu Tudor la Antena 3 CNN.

Foto: tanc ucrainean în zona liniei frontului, la Bahmut, 16 martie 2023

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close