Antena 3 CNN Externe Dmitri Medvedev: În cazul unui conflict între Rusia şi NATO, Polonia va dispărea

Dmitri Medvedev: În cazul unui conflict între Rusia şi NATO, Polonia va dispărea

Dmitri Medvedev susţine că în cazul unei ciocniri directe între Rusia şi NATO, Polonia va dispărea.

Dmitri Medvedev: În cazul unui conflict între Rusia şi NATO, Polonia va dispărea
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Apr 2023   •   19:55

În cazul unei ciocniri directe între Rusia şi NATO, Polonia va dispărea, având în vedere rolul ei de avanpost al NATO în Europa. Această declaraţie a fost făcută de vicepreşedintele Consiliului Securităţii Federaţiei Ruse Dmitri Medvedev, într-un cont pe Twitter în limba engleză.

"Nu ştiu cine câştigă sau pierde într-un astfel de război, dar având în vedere rolul Poloniei ca avanpost al NATO în Europa, această ţară va dispărea cu siguranţă împreună cu prim-ministrul ei stupid", a declarat Medvedev.

Dmitri Medvedev a comentat afirmaţiile prim-ministrului polonez Mateusz Morawiecki.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 415. Ministrul chinez al Apărării merge în Rusia. Niciun cuvânt de la Beijing despre discuții cu Kievul

Premierul polonez Mateusz Morawiecki declarase într-un interviu că ostilităţile din Ucraina ar putea continua câţiva ani. În plus, în opinia sa, loviturile Ucrainei asupra teritoriului Rusiei "nu încalcă niciun acord internaţional", în timp ce Kievul desfăşoară acţiuni defensive.

Întrebat de un reporter NBC despre posibilitatea extinderii conflictului din Ucraina, Morawiecki a spus că nu este îngrijorat de un astfel de scenariu, deoarece ar însemna "un război între NATO şi Rusia, pe care Rusia îl va pierde foarte repede".

Premierul polonez a subliniat că acum ţările NATO nu sunt parte la conflictul din Ucraina, ci doar oferă Kievului asistenţă militară şi financiară.

×
Subiecte în articol: Rusia NATO Europa Polonia Dmitri Medvedev
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close