Antena 3 CNN Externe Moscova reacționează după ultimele avertismente privind o invazie iminentă a Rusiei: “Putem face și vom face totul”

Moscova reacționează după ultimele avertismente privind o invazie iminentă a Rusiei: “Putem face și vom face totul”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacționat, duminică, la avertismentele formulate în ultimele două zile de mai mulți lideri occidentali, inclusiv Joe Biden și Boris Johnson, și care indicau o intervenție militară rusă în Ucraina în decurs de zile, după un pretext fabricat în teritoriul controlat de separatiști în Donbas.

Moscova reacționează după ultimele avertismente privind o invazie iminentă a Rusiei: “Putem face și vom face totul”
de Adrian Iclozan    |    20 Feb 2022   •   16:28

Potrivit lui Peskov (foto), avansarea repetată, de către țările occidentale, a unor date pentru o eventuală invadare a Ucrainei de către Rusia este provocatoare și poate avea efecte adverse.

Președintele american Joe Biden a declarat vineri că este convins că președintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina şi că, deși încă mai este loc pentru diplomație, se așteaptă ca Rusia să treacă la acțiune în următoarele zile.

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat, la rândul lui, în legătură cu iminența invaziei, spunând că Rusia pregătește cel mai mare război în Europa din 1945 încoace.

Rusia a negat în mod repetat că se pregătește să invadeze Ucraina, notează Reuters, dar a amenințat cu "măsuri tehnico-militare" dacă preocupările sale de securitate nu sunt luate în considerare de către Occident.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a indicat, duminică, faptul că liderul rus "nu ține cont" de avertizările vestice despre iminenta invazie rusă.

Lideri precum secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, au arătat că dezvăluirea în avans a planurilor ruse va face mai dificilă materializarea acestora.

"Aliații NATO au prezentat planurile și eforturile rușilor în materie de dezinformare, pentru că noi credem că astfel le va fi mai dificil să invadeze", a arătat Stoltenberg, după amplificarea incidentelor între separatiști și Kiev în Donbas.

Kremlinul avertizează asupra unor consecințe "ireparabile" în estul separatist din Ucraina

Însă oficialul de la Kremlin nu este de acord și susține că presiunea declarațiilor despre invazia rusă se reflectă în regiunile controlate de separatiști.

"Cert este că asta duce direct la o creștere a tensiunilor. Iar când tensiunile escaladează la maximum, cum se întâmplă acum, de exemplu, pe linia de contact (din estul Ucrainei), atunci orice scânteie, orice incident neplanificat și orice provocare minoră plănuită pot duce la consecințe ireparabile", a declarat Peskov într-un interviu pentru canalul de stat Rossia 1.

"Așa că toate acestea au - sau pot avea - consecințe adverse. Exercițiul zilnic de a anunța o dată a invadării Ucrainei de către Rusia este o practică foarte proastă", a mai spus el.

CNN notează că în interviul acordat presei ruse de stat, Peskov a sugerat că partea rusă ar putea dezvălui “discuții confidențiale” cu lideri internaționali pentru a contracara “scurgerile înșelătoare de informații” ale oficialilor străini.

"Sper că nu trăim într-o lume în care trebuie să citim transcrierea discuțiilor confidențiale între președinți (...) Dar, atunci când este necesar să dovedim corectitudinea președintelui nostru, putem să facem și vom face orice", a avertizat Peskov.

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov discuții confidențiale
Parteneri
Româncă, pion important al cartelului de droguri Sinaloa din Spania
x close