Antena 3 CNN Externe Doi americani au fost arestaţi după ce ar fi trimis Rusiei tehnologie din domeniul aviaţiei

Doi americani au fost arestaţi după ce ar fi trimis Rusiei tehnologie din domeniul aviaţiei

Doi cetățeni americani au fost arestați în Kansas City, din statul Missouri, SUA, pentru că au trimis Rusiei tehnologie din domeniul aviației.

Doi americani au fost arestaţi după ce ar fi trimis Rusiei tehnologie din domeniul aviaţiei
Sursa foto: Getty images | kali9
de Ştefan Petrică    |    03 Mar 2023   •   13:37

Cyril Gregory Buyanovsky, în vârstă de 59 de ani, și Douglas Robertson, de 55 de ani, sunt vizați de mai multe acuzații, inclusiv exportul de mărfuri controlate fără licență, falsificarea și nedepunerea informațiilor de export electronice și contrabandă cu bunuri care încalcă legislația SUA.

Potrivit Departamentului de Justiție, cei doi cetățeni americani au vândut și instalat echipamente electronice occidentale pentru avioane, spun procurorii, și ar fi vândut, de asemenea, echipamente unor companii rusești.

Autoritățile din Statele Unite ale Americii susțin că, pentru a ocoli sancțiunile impuse Rusiei, suspecții au ascuns cine sunt clienții lor și au fost plătiți prin conturi bancare din străinătate.

Arestarea lor este cea mai recentă acțiune a task force-ului KleptoCapture al Departamentului de Justiției, alcătuit din procurori federali, anchetatori și analiști, care au lucrat în ultimul an la o campanie mondială împotriva spălării de bani și ocolirii sancțiunilor în sprijinul guvernului rus. 

Citeşte şi: SUA cer cetățenilor lor să părăsească Rusia ”imediat”. Pericol major pentru americani

×
Subiecte în articol: americani arestati tehnologie aviatie Rusia
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close