Antena 3 CNN Externe SUA cer cetățenilor lor să părăsească Rusia ”imediat”. Pericol major pentru americani

SUA cer cetățenilor lor să părăsească Rusia ”imediat”. Pericol major pentru americani

Statele Unite cer cetăţenilor americani din Rusia să părăsească imediat ţara. Autorităţile spun că aceştia ar putea fi arestăţi de forţele de ordine ruseşti sau că pot fi victimele hărţuirilor şi ale unor procese fără probe concrete.

de Andreea Ştefan    |    13 Feb 2023   •   10:50

Statele Unite le-au spus cetățenilor săi din Rusia să plece imediat din cauza războiului din Ucraina și a riscului unei potențiale hărțuiri și arestări arbitrare de către ruși.

”Cetăţenii americani care locuiesc sau călătoresc în Rusia ar trebui să plece imediat”, a transmis US Mission Russia într-un aviz de călătorie actualizat emis de Departamentul de Stat al SUA.

”Aveți o prudență sporită având în vedere riscul de arestări ilegale”, se arată în comunicat.

”Serviciile de securitate ruse au arestat cetățeni americani sub acuzații false, au identificat cetățeni americani din Rusia pentru detenție și hărțuire, le-au refuzat un tratament echitabil și transparent și i-au condamnat în procese secrete sau fără a prezenta dovezi credibile”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Harta lumii, cu noile graniţe trasate de Vladimir Putin, la mare căutare în librăriile din Rusia

De asemenea, SUA au mai spus că serviciile de securitate ruse au sporit aplicarea arbitrară a legilor ”pentru a viza organizațiile străine și internaționale pe care le consideră indezirabile”.

Statele Unite și-au sfătuit în repetate rânduri cetățenii să nu călătorească în Rusia și să părăsească țara imediat dacă sunt acolo.

×
Subiecte în articol: Statele Unite Rusia
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close