Antena 3 CNN Externe Doi lei albi s-au născut la o grădină zoologică din Belgrad (VIDEO)

Doi lei albi s-au născut la o grădină zoologică din Belgrad (VIDEO)

Doi lei albi s-au născut la o grădină zoologică din Belgrad (VIDEO)
Sursa foto: Lei albi
19 Sep 2009   •   16:51

Grădina zoologică din Belgrad se mândreşte cu cei mai tineri locatari ai săi: doi pui de leu cu blana albă. Administraţia n-a avut răbdare să-i lase să mai crească şi i-a prezentat ziariştilor încă de la vârsta de o zi. Abia născuţi, leii seamănă mai degrabă cu nişte mieluşei, iar strigătele lor sunt departe de răgetul fioros al stăpânilor junglei, chiar dacă li se ghiceşte, deja, dorinţa de putere.

Puişorii au fost aduşi pe lume, joi, de leoaica Maşa, iar a doua zi au fost deja prezentaţi jurnaliştilor. Ei sunt perfect sănătoşi şi se simt bine, chiar dacă au fost separaţi de mama lor, din motive de precauţie.

Leii albi sunt rezultatul unei mutaţii genetice foarte rare, apărute în Africa de Sud. Pe vremuri, indigenii îi considerau făpturi divine şi erau convinşi că vor avea noroc dacă-i întâlnesc prin savană şi-i privesc drept în ochi. Bineînţeles, dacă scăpau cu viaţă.

Acum nu mai poate fi vorba de aşa ceva deoarece, de 15 ani, niciun leu alb nu a mai fost văzut în mediul natural. Culoarea i-a făcut ţinta preferată a vânătorilor iar specia mai supravieţuieşte doar în grădinile zoologice.



Antena 3

×
Subiecte în articol: gradina zoologica Belgrad
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close