Antena 3 CNN Externe Doi polițiști au pus la pământ o bătrână care suferea de demență, după care au început să râdă. Totul s-a întâmplat în SUA

Doi polițiști au pus la pământ o bătrână care suferea de demență, după care au început să râdă. Totul s-a întâmplat în SUA

Doi polițiști din SUA au fost acuzați că au abuzat fizic o bătrână care suferea de demență, după ce au fost filmați cum râdeau când au pus-o pe femeie la pământ.

Doi polițiști au pus la pământ o bătrână care suferea de demență, după care au început să râdă. Totul s-a întâmplat în SUA
de Ruxandra Rădulescu    |    28 Apr 2021   •   09:54

Austin Hopp și Daria Jalali, doi polițiști de la departamentul de Poliție Loveland, din Colorado, SUA, sunt acuzați că au abuzat fizic o bătrână care suferea de demență. O filmare șocantă îi arată pe cei doi oameni ai legii cum se amuză în timp ce vizionau momentul arestării, filmat de camerele video de corp.

Ofițerii au arestat-o pe Dna. Garner, o bătrână de 73 de ani, după ce aceasta uitase să plătească cumpărăturile făcute la magazin, pentru că femeia suferă de demență. Ofițerii au imobilizat-o la pământ și i-au dislocat brațul.

Filmarea făcută de un al treilea agent îi arată pe agenți cum se felicită între ei pentru intervenția violentă asupra bătrânei și pentru momentul în care au dislocat umărul bătrânei și i-au rupt cotul.

”-Nu-mi vine să cred că am pus la pământ o femeie de 73 de ani.
-Ai făcut o treabă bună.”
”Sunteți pregătiți s-auziți cum face poc? ăsta a fost brațul ei ”, se laudă unul dintre polițiști în filmare.

”Mi-au lovit umerii de 22 de ori și încheieturile mâinii de 13 ori”

Toată această situație grotescă se întâmpla în timp ce Dna. Garner se afla la câțiva metri de ei, plângea de durere fără nicun fel de îngrijire medicală. Bătrâna i-a dat în judecată pe polițiști pentru violarea drepturilor cetățenești.

Filmarea este una dintre probele esențiale în proces și a fost făcută publică de avocata Dnei. Garner, care consideră că este vorba de un caz de tortură, notează metro.uk.

”Dacă nu aș fi făcut public acest clip, abuzurile Poliției Loveland din Colorado asupra celor vulnerabili și lipsiți de apărare ar fi continuat ca de obicei. Filmarea dovedește ignoranța absolută a autorităților pentru sănătatea și siguranța cetățenilor”, a declarat Sarah Schielke, avocata Dnei. Garner.

”Mi-au lovit umerii de 22 de ori și încheieturile mâinii de 13 ori, însă nu am primit nicun fel de atenție medicală”, a mărturisit Dna. Garner.

Produsele luate de bătrână aveau o valoare de 13.38 de dolari, iar reprezentanții magazinului au declarat că și-au recuperat bunurile. În prezent cazul este în curs de investigare și a fost preluat de Poliția din Fort Collins și FBI, iar polițiștii inculpați riscă pedepese penale.

 

×
Subiecte în articol: batrana abuz politisti
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close