Antena 3 CNN Externe Doliu în lumea filmului! Actorul Robert Blake s-a stins din viață

Doliu în lumea filmului! Actorul Robert Blake s-a stins din viață

Actorul american Robert Blake, cunoscut pentru rolurile pe care le-a interpretat în serialul "Baretta" și în filmul "Cu sânge rece", s-a stins din viață, în casa sa din Los Angeles.

Doliu în lumea filmului! Actorul Robert Blake s-a stins din viață
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mar 2023   •   08:52

Moartea cunoscutului actor a fost anunțată de nepoata sa, Noreen Austin, acesta suferind de o boală de inimă.

Robert Blake s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani, iar rolurile care i-au adus cea mai mare popularitate au fost cele din "Baretta" și "Cu sânge rece".

"A murit liniștit, înconjurat de familie, în Los Angeles", potrivit unei declarații a reprezentantului său, obținută de ABC News.

Blake și-a început cariera de actor încă de la vârsta de cinci ani, când a participat la primul său casting.

Citește și: Atac armat în Germania! Cel puțin 7 persoane au murit si peste 20 au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul în biserică

A apărut pentru prima dată în filmul "Bridal Suite" din 1939, apoi în seria de scurtmetraje "Our Gang", care a dus la peste 200 de roluri în filme.

Serialul "Baretta", difuzat între 1975 și 1978, i-a adus actorului un Emmy, acordat pentru interpretarea de excepție a detectivului Tony Baretta.

Arestat pentru crimă

Cu toate acestea, dincolo de rolurile interpretate, Robert Blake este cunoscut și pentru că a fost achitat pentru uciderea, în 2001, a celei de-a doua soții a sa, Bonny Lee Bakley, după ce probele medico-legale au arătat că nu a fost el cel care a împușcat-o.

Pe 4 mai 2001, Blake și cea de-a doua soție a sa, Bakley, au ieșit la cină la restaurantul italian Vitello's din Studio City, California, unde a avut loc un eveniment tragic.

Actorul a declarat că, după masă, au mers împreună la mașină, dar el s-a întors pentru puțin timp în restaurant.

Când a revenit, Blake a spus că a găsit-o pe Bakley în mașină, împușcată.

Poliția a luat în considerare mai mulți potențiali suspecți, dar s-a oprit asupra lui Blake și, 11 luni mai târziu, acesta a fost arestat.

Actorul a pledat nevinovat, însă a fost ținut luni întregi în spatele gratiilor, înainte de a i se acorda, în cele din urmă, o cauțiune în așteptarea procesului.

În martie 2005, el a fost judecat și achitat de acuzarea de crimă, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: robert blake
Parteneri
O româncă prezidează completul de judecători pentru Netanyahu
x close