Antena 3 CNN Externe Doliu naţional timp de șapte zile după cutremurele din Turcia. Erdogan a semnat decretul prezidențial

Doliu naţional timp de șapte zile după cutremurele din Turcia. Erdogan a semnat decretul prezidențial

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a decretat doliu naţional după cutremurele care au lovit ţara astăzi, 6 februarie.

Doliu naţional timp de șapte zile după cutremurele din Turcia. Erdogan a semnat decretul prezidențial
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    06 Feb 2023   •   21:16

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat doliu naţional timp de şapte zile în Turcia.

„Din cauza cutremurelor care au avut loc în țara noastră la 6 februarie 2023, a fost declarată o perioadă de doliu național de șapte zile. Drapelul nostru va fi arborat la jumătate de catarg până la apusul soarelui, duminică, 12 februarie 2023, pe tot teritoriul țării noastre și în cadrul reprezentanțelor străine”, a scris în tweet-ul său președintele turc.

Bilanţul cumulat al cutremurelor produse luni în sud-estul Turciei, în apropierea frontierei cu Siria, depăşeşte 2.700 de morţi și 13.500 de răniți, potrivit noilor date furnizate de autorităţile turce, de Administraţia de la Ankara şi de Naţiunile Unite.

Însă numărul real al victimelor se anunță mult mai mare, în condițiile în care operațiunile menite să ajute victimele prinse sub dărâmături sunt în plină desfășurare.

Serviciul geologic din Statele Unite a estimat că numărul morților ar putea ajunge la 10.000.

În afară cutremurul de 7,8 de la primele ore ale dimineții și de cutremurul de 7,5 de la mijlocul zilei, Turcia fost zguduită peste 140 de replici.

Mii de persoane au rămas fără adăpost din cauza prăbuşirii a numeroase clădiri.

Citește și: "Puteai să spui doar Tatăl Nostru!" | Studenți români blocați în Turcia, după cutremurele care au răpus mii de vieți

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close