Antena 3 CNN Externe Donald Trump, mesaj enigmatic la adresa Iranului, după uciderea generalului Soleimani

Donald Trump, mesaj enigmatic la adresa Iranului, după uciderea generalului Soleimani

Președintele american Donald Trump a transmis un mesaj enigmatic Iranului, după atacul aerian soldat cu uciderea generalului Soleimani, emisarul Republicii Islamice Iraniene în Irak şi liderul Gardienilor Revoluţiei.

Donald Trump, mesaj enigmatic la adresa Iranului, după uciderea generalului Soleimani
Sursa foto: Foto: Pixabay
03 Ian 2020   •   15:21

”Iranul nu a câștigat niciodată un război, dar nu a pierdut niciodată o negociere!”, a scris Donald Trump pe Twitter, lăsând astfel să se înțeleagă că ar fi dispus la o negociere.

Generalul iranian Qassem Soleimani, șeful forțelor de elită Quds, și comandantul miliției irakiene Abu Mahdi al-Muhandis, au fost uciși vineri dimineaţă într-un atac aerian lansat de americani asupra convoiului lor pe aeroportul din Bagdad. Iranul a amenințat SUA că se va răzbuna.

Președintele american Donald Trump a marcat momentul, publicând pe twitter o poză cu drapelul american, fără alte comentarii.

Ulterior, Departamentul de Stat al SUA și ambasada din Bagdad au cerut cetățenilor americani să părăsească imediat Irakul.

Și Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare în Irak, având în vedere escaladarea tensiunilor în zona Orientului Mijlociu, generată de ultimele evenimente din această ţară.

 

×
Subiecte în articol: Donald Trump Qassem Soleimani
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close