Antena 3 CNN Actualitate MAE, atenționare de călătorie pentru Irak, după escaladarea conflictului cu SUA: Cetățenii români să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare

MAE, atenționare de călătorie pentru Irak, după escaladarea conflictului cu SUA: Cetățenii români să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare în Irak, având în vedere escaladarea tensiunilor în zona Orientului Mijlociu, generată de ultimele evenimente din această ţară.

MAE, atenționare de călătorie pentru Irak, după escaladarea conflictului cu SUA: Cetățenii români să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare
Sursa foto: Foto: gov.ro
03 Ian 2020   •   15:02

De asemenea, se recomandă evitarea zonelor în care au loc mitinguri, manifestaţii politice sau orice fel de demonstraţii.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să se informeze asupra situaţiei de securitate din regiunile în care urmează să călătorească, să aibă o atitudine cooperantă cu autorităţile locale şi să îşi noteze coordonatele de contact ale celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare române, disponibile la adresa www.mae.ro/romanian-missions.

Citește și: SUA cere tuturor americanilor să părăsească Irakul

Totodată, MAE recomandă insistent cetăţenilor români să îşi anunţe prezenţa la cea mai apropiată misiune diplomatică sau consulară română, transmiţând coordonatele pentru a putea fi contactaţi în eventualitatea apariţiei unei situaţii de urgenţă.

Cetăţenii români care sunt implicaţi într-o situaţie deosebită pot apela numerele de telefon ale celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare române, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numerele de telefon de urgenţă ale acestora, care se găsesc pe pagina web a MAE: www.mae.ro/romanian-missions. 

Citește și: Generalul Qassem Soleimani, cel mai important comandant militar al Iranului, a fost ucis de SUA

Generalul Soleimani, emisarul Republicii Islamice Iraniene în Irak şi liderul Gardienilor Revoluţiei, a fost ucis vineri dimineaţa devreme în timpul bombardamentului asupra unui convoi pe aeroportul din Bagdad, la trei zile după atacarea ambasadei americane de către demonstranţi pro-iranieni. În timpul raidului a fost ucis şi Abu Mehdi al-Mouhandis, numărul doi al coaliţiei Hashd al-Shaabi.

Citește și: Radu Tudor: Eliminarea generalului Soleimani reprezintă un prim pas spre un posibil proces de pace în Orientul Mijlociu

Pentagonul a anunţat că preşedintele american Donald Trump însuşi a dat ordin pentru "uciderea" lui Soleimani.

Iranul a promis imediat că va "răzbuna" moartea lui.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close