Antena 3 CNN Externe Donald Trump, pus la colț după o nouă replică controversată: „Hitler a făcut multe lucruri bune”

Donald Trump, pus la colț după o nouă replică controversată: „Hitler a făcut multe lucruri bune”

Donald Trump i-a spus şefului său de cabinet John Kelly că Hitler „a făcut o mulţime de lucruri bune”, remarcă cuprinsă în noua carte a lui Michael Bender, conform Mediafax.

Donald Trump, pus la colț după o nouă replică controversată: „Hitler a făcut multe lucruri bune”
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    07 Iul 2021   •   19:36

Într-o vizită în Europa, în 2018, pentru a marca 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial, Donald Trump i-a spus şefului său de cabinet de atunci, John Kelly: „Ei bine, Hitler a făcut multe lucruri bune”.

Remarca făcută de fostul preşedinte SUA în călătoria din 2018, l-ar fi „uluit” pe John Kelly, un general în retragere al Corpului de Marină al SUA, se relatează în noua carte a lui Michael Bender, potrivit The Guardian.

Bender relatează că Trump a făcut remarca în timpul unei lecţii de istorie improvizată, în care Kelly „i-a reamintit preşedintelui cum erau împărţite ţările în timpul conflictului” şi „a legat situaţiile de la Primul Război Mondial la al Doilea Război Mondial şi toate atrocităţile lui Hitler”.

Bender este unul dintre autorii care l-au intervievat pe Trump de când a fost înlăturat din funcţia de preşedinte al SUA.

Bender spune că surse nenumite au afirmat că John Kelly „i-a spus preşedintelui că a greşit, dar Trump nu a fost descurajat”, subliniind redresarea economică germană sub conducerea lui Hitler în anii 1930.

„Kelly s-a tras înapoi”, scrie Bender, „şi a susţinut că poporul german ar fi fost mai bine sărac decât supus genocidului nazist”.

Bender precizează că John Kelly i-a spus lui Trump că, indiferent dacă afirmaţia sa despre economia germană sub ocupaţie nazistă, după 1933, ar fi adevărată, „nu puteţi spune niciodată nimic în sprijinul lui Adolf Hitler. Pur şi simplu nu puteţi”.

John Kelly, al cărui fiu a fost ucis în Afganistan în 2010, a părăsit Casa Albă la începutul anului 2019. De atunci, el l-a criticat pe Donald Trump, spunându-le prietenilor că preşedintele pe care l-a servit a fost „cea mai defectă persoană pe care am întâlnit-o vreodată în viaţa mea”.

În 2017, în urma unui marş neo-nazist din Virginia, care a câştigat susţinere din partea lui Trump, revista germană Stern a folosit pe coperta sa o imagine a lui Trump care a făcut un salut nazist în timp ce era înfăşurat în steagul SUA. Titlul său a fost „Sein Kampf".

×
Subiecte în articol: Trump SUA hitler
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close