Antena 3 CNN Externe Donald Trump: „Străinii cu studii superioare dobândite în SUA ar trebui să obțină automat dreptul la rezidenţă permanentă”

Donald Trump: „Străinii cu studii superioare dobândite în SUA ar trebui să obțină automat dreptul la rezidenţă permanentă”

viza studii sua
Donald Trump. Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2024   •   09:23

Donald Trump a declarat că guvernul american ar trebui să acorde „automat'” dreptul la rezidenţă permanentă străinilor cu diplome de studii superioare obţinute în SUA, într-un moment în care imigraţia se impune ca un subiect major al campaniei prezidenţiale americane, informează AFP, conform Agerpres

„Ar trebui să obţineţi automat - în cadrul diplomei voastre - 'green card' pentru a putea rămâne în această ţară”, a declarat fostul preşedinte american într-un interviu pentru podcastul All-In publicat joi. „Green card” este numele dat dreptului la rezidenţă permanentă în SUA.

Candidatul republican pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie era întrebat despre restricţiile asupra imigraţiei cale limitează, potrivit jurnalistului ce realiza interviul, competitivitatea SUA şi „capacitatea lor de a-i importa pe cei mai buni şi mai inteligenţi în America”.

Donald Trump a spus că „ştie poveştile unor oameni care au obţinut o diplomă la o super universitate (...) şi care doresc cu disperare să rămână aici”, în SUA.

„Ei aveau un proiect de companie, un concept, şi ei nu pot (să rămână) - ei se întorc în India, în China, şi înfiinţează această companie în aceste ţări şi devin multimiliardari, angajând mii şi mii de oameni. Iar aceasta ar fi putut să fie făcut aici”, a afirmat Donald Trump.

Aceste declaraţiile ale republicanului, contrare poziţiilor sale obişnuite restrictive asupra imigraţiei, intervin la câteva zile după ce rivalul său democrat a anunţat o măsură similară.Joe Biden a declarat marţi că vrea să accelereze procedura de obţinere a vizelor de lucru pentru unii imigranţi care au obţinut o diplomă de studii superioare în SUA şi care au primit o ofertă de angajare în ţară.

De asemenea, Biden a anunţat măsuri de regularizare de care ar putea beneficia sute de mii de persoane.

„Putem în acelaşi timp să securizăm frontiera (cu Mexicul) şi să oferim căi legale de imigraţie”, a spus actualul preşedinte american.

Candidat pentru un al doilea mandat, Joe Biden încearcă atât să răspundă acuzaţiilor de laxism venite dinspre dreapta, cât să şi rămână fidel promisiunilor sale de campanie pentru un sistem de imigrare „mai uman”.

Democratul a profitat marţi de ocazie pentru a-l critica pe predecesorul său, estimând drept „scandalos” să se spună, cum a făcut-o Donald Trump, că migranţii sunt „animale ce otrăvesc sângele” ţării.

Echipa de campanie a lui Donald Trump, care promite expulzări masive în caz de victorie, a susţinut că aceste măsuri ale lui Joe Biden „vor alimenta fără nicio îndoială criminalitatea migranţilor”. 

×
Subiecte în articol: Donald Trump diploma studii viza SUA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close