Antena 3 CNN Externe Două milioane de invadatori au pus stăpânire pe o insulă americană. Soluţia: şoareci, paraşutaţi din elicoptere

Două milioane de invadatori au pus stăpânire pe o insulă americană. Soluţia: şoareci, paraşutaţi din elicoptere

Două milioane de invadatori au pus stăpânire pe o insulă americană. Soluţia: şoareci, paraşutaţi din elicoptere
Sursa foto: Foto: forcechange.com
12 Mai 2012   •   17:33

Două milioane de şerpi au „preluat controlul“ asupra micii insule Guam - teritoriu american lung de numai 48 km -, cu urmări devastatoare. Descris de BBC ca „una dintre cele mai eficiente specii invazive din toate timpurile“, şarpele brun de copac ar fi ajuns pe insula din arhipelagul Marianelor în urmă cu 60 de ani, cel mai probabil dus acolo în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial odată cu echipamentul militar transportat din Papua Noua Guinee.

„Iar dintr-o mână de şerpi a fost suficient ca unul să fecundeze o femelă pentru ca acum să avem o populaţie într-un număr de necrezut“, a spus un biolog.

Şerpii provoacă haos peste tot, apar în paturile oamenilor şi provoacă pene de curent atât de des încât oamenilor nici nu le mai vine să folosească electricitatea.

„Ceea ce este şi mai rău e că, în ultimii 30 de ani, au exterminat 10 dintre cele 12 specii native de păsări ale Guam-ului, iar acum se hrănesc cu mamifere mici“, a adăugat biologul.

Autorităţile încearcă să combată invazia (nu e nici o glumă) paraşutând din elicoptere şoareci de care sunt prinse pastile de acetaminofen (paracetamol) - inofensiv pentru oameni, dar letal pentru şerpi. Dar s-ar putea să fie prea târziu.


×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close