Antena 3 CNN Externe A doua noapte de proteste anti-COVID-19 violente în Olanda. Cinci polițiști au fost răniți, zeci de persoane arestate

A doua noapte de proteste anti-COVID-19 violente în Olanda. Cinci polițiști au fost răniți, zeci de persoane arestate

Protestele violente împotriva restricțiilor COVID-19 au continuat în Olanda, pentru a doua noapte consecutivă. Cinci polițiști au fost răniți în ciocnirile dintre manifestanți și forțele de ordine, iar zeci de oameni au fost arestați.

proteste Olanda
A doua noapte de proteste anti-COVID-19 violente în Olanda. Cinci polițiști au fost răniți, zeci de persoane arestate Sursa foto: Twitter/ Not Andrea Jenkyns MP
de Cerasela Stafie    |    21 Noi 2021   •   12:13

Autoritățile olandeze au folosit tunuri de apă, câini și ofițeri călare pentru a opri revoltele tinerilor, care au incendiat diverse obiecte și au folosit focuri de artificii în cadrul manifestațiilor. 

Sunt cele mai grave proteste de după cele din ianuarie, când o carantină totală a dus la o revoltă larg răspândită în țară și la peste 500 de arestări.

Manifestațiile violente au început vineri seara la Rotterdam. Polițiștii au fost nevoiți să deschidă focul asupra mulțimii. Primarul orașului a declarat că protestele s-au transformat într-o „orgie de violență”.

Trei persoane despre care se crede că ar fi fost lovite de gloanțe forțelor de ordine sunt internate în prezent, se arată într-un comunicat al autorităților, scrie Reuters.

Protestele au fost declanșate de revolta față de planurile guvernamentale de a restricționa utilizarea unui certificat verde COVID-19 la persoanele care fie au trecut prin boală, fie s-au fost vaccinat, excluzându-i pe cei cu un rezultat negativ al testului.

Unele dintre cele mai grave confruntări de sâmbătă seara au fost la Haga, unde cinci ofițeri au fost răniți, dintre care unul grav, se arată într-un comunicat al poliției. Oamenii legii au arestat șapte persoane, pe una dintre ele după ce a aruncat o piatră în parbrizul unei ambulanțe care trecea.

Alte 13 arestări au fost raportate de autorități în două orașe din provincia sudică Limburg, în timp ce tulburări au fost raportate și în provincia nordică Flevoland. Opt persoane au fost reținute și în orașul Urk.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close