Antena 3 CNN Externe Douăzeci de palestiniene, eliberate pentru o înregistrare video cu Gilad Shalit (VIDEO)

Douăzeci de palestiniene, eliberate pentru o înregistrare video cu Gilad Shalit (VIDEO)

Douăzeci de palestiniene, eliberate pentru o înregistrare video cu Gilad Shalit (VIDEO)
Sursa foto: Gilad Shalit
02 Oct 2009   •   21:24

Douăzeci de femei palestiniene a fost eliberate vineri în schimbul unei înregistrări video în care apare soldatul israelian Gilad Shalit, care a fost luat ostatic de luptători ai mişcării Hamas în iunie 2006, devenind de atunci un adevărat simbol pentru soldaţii israelieni aflaţi în captivitate, informează AFP. Acesta este considerat a fi primul pas în vederea eliberării tânărului soldat.

Filmul are durata de 2 minute şi 40 de secunde iar Gilad Shalit, în vârstă de 23 de ani, pare a fi sănătos, este proaspăt ras şi vorbeşte coerent, conform mediei israeliene citate de AFP. El ţine în mână un ziar israelian din data de 14 septembrie.

?Gilad pare sănătos şi ne face să fim încrezători în angajamentul pe care ni l-am luat de a-l aduce acasă sănătos?, a declarat Ehud Barak, ministrul Apărării. ?Acesta este primul pas. [...]Însă nu sunt foarte optimist în privinţa eliberării sale?, a declarat tatăl tânărului soldat.


Fostele prizoniere au fost întâmpinate cu bucurie de rudele lor. ?Sunt foarte, foarte fericită, însă şi tristă în acelaşi timp pentru că mi-am lăsat camaradele în închisoare. Sper că vor fi eliberate până la urmă. Totuşi, eliberarea noastră în schimbul unui minut de înregistrare video reprezintă o mare victorie?, a declarat, pentru AFP, Qiffah Afanah, una dintre cele douăzeci de palestiniene, care sunt acum libere.

Patru dintre ele aparţin mişcării islamiste Hamas, cinci fac parte din Fatah (partidul preşedintelui Mahmoud Abbas), trei islamiste din Jihad şi restul Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (PFLP). Un alt palestinian va fi eliberat săptămâna viitoare. ?Aceasta este o victorie a rezistenţei palestiniene?, a declarat şeful mişcării Hamas, Haniyeh Ismaďl.



Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close