Antena 3 CNN Externe Dresda. Ciocnire violentă între neonazişti şi forţele de ordine (VIDEO)

Dresda. Ciocnire violentă între neonazişti şi forţele de ordine (VIDEO)

Dresda. Ciocnire violentă între neonazişti şi forţele de ordine (VIDEO)
Sursa foto: politist
14 Feb 2010   •   22:46

Oraşul Dresda a fost blocat, sâmbãtã, de manifestaţii şi violenţe. 5.000 de neonazişti s-au adunat acolo pentru un "marş funebru". Au reuşit să devasteze mai multe străzi, chair dacă poliţiştii erau pregătiţi din timp să îi disperseze.

Oraşul Dresda a fost transformat într-un adevărat câmp de luptă. Neonaziştii au blocat circulaţia, au incendiat tomberoane, au distrus maşini şi vitrine de magazine. 5000 de poliţişti au fost mobilizaţi special pentru a le ţine piept. Şi, în mai multe zone din oraş, ofiţerii s-au încăierat cu protestatarii sau au folosit gaze lacrimogene şi furtunuri cu apă, ca să-i disperseze.

De fapt, neo-naziştii participau la un aşa-zis "marş funebru", pentru a marca 65 de ani de la bombardamentele asupra oraşului. În 1945, Dresda a fost distrusă de atacuri, iar 25.000 de oameni au fost ucişi.

Mai mulţi localnici au organizat o contra-manifestaţie şi au vrut să blocheze protestul neo-naziştilor. Ba chiar au făcut un lanţ uman, ca să arate că ei nu susţin violenţele şi xenofobia. Însă acţiunile paşnice, ale locuitorilor oraşului, s-au pierdut în mulţimea de distrugeri ale extremiştilor.



Observator

×
Subiecte în articol: violenta
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close