Antena 3 CNN Externe Droguri gratis oferite chiar în curtea secției de poliție. Heroină și cocaină la liber, sub nasul polițiștilor din Vancouver

Droguri gratis oferite chiar în curtea secției de poliție. Heroină și cocaină la liber, sub nasul polițiștilor din Vancouver

Pledanții pentru o aprovizionare sigură de droguri au distribuit heroină, cocaină și metamfetamină în curtea Departamentului de Poliție din Vancouver miercuri (14 iulie) după-amiază.

Droguri gratis oferite chiar în curtea secției de poliție. Heroină și cocaină la liber, sub nasul polițiștilor din Vancouver
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    16 Iul 2021   •   18:11

Consilierul orașului, Jean Swanson, împreună cu membrii Frontului pentru eliberarea consumatorilor de droguri (DULF) și al Rețelei de consumatori de droguri din zona Vancouver (VANDU), au distribuit drogurile gratuite în afara Departamentului de Poliție din Vancouver.

Acțiunea colectivă demonstrează „potențialul de salvare al vieților, pe care îl presupune un răspuns coordonat al autorităților, la criza generată în Canada din cauza interdicțiilor”, explică un comunicat de presă.

Drogurile care au fost distribuite au fost testate prin „spectrometrie FTIR și imunoanaliză și nu conțin fentanil, analogi de fentanil, benzodiazepine și alte substanțe dăunătoare”.

Prin urmare, acestea intră în categoria drogurilor sigure.

Grupul își propune să aducă în atenția oamenilor „aspectele profund defectuoase ale modelului de dezincriminare din Vancouver”, care include „influența disproporționată a Departamentului de Poliție din Vancouver, praguri de aprovizionare cu droguri nerezonabil de scăzute și lipsa de dispoziții pentru aprovizionarea sigură”.

În plus, grupul subliniază faptul că modelul propus riscă să provoace „daune semnificative” persoanelor care consumă droguri, în special celor care se intersectează în locații sociale marginalizate.

Organizatorii au cheltuit aproximativ 3.000 de dolari pe droguri și le-au distribuit între patru grupuri. 

„Am dat mai mult decât limita de prag propusă în modelul propus de Vancouver. Am oferit trei grame și jumătate din fiecare drog", susține Jeremy Kalicum, unul dintre organizatori.

"Fiecare grup a primit zece grame și jumătate de droguri în total", a continuat acesta, pentru publicația Vancouver Is Awesome.

×
Subiecte în articol: vancouver Canada
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close