Antena 3 CNN Externe Un susținător al lui Trump pe nume Eduard Florea a fost arestat de FBI după ce a încercat să mobilizeze o caravană armată spre Washington

Un susținător al lui Trump pe nume Eduard Florea a fost arestat de FBI după ce a încercat să mobilizeze o caravană armată spre Washington

Un bărbat pe nume Eduard Florea a fost arestat după percheziţii efectuate în Queens, New York, în cadrul unei anchete vizând noi ameninţări armate la adresa membrilor Congresului american.

Un susținător al lui Trump pe nume Eduard Florea a fost arestat de FBI după ce a încercat să mobilizeze o caravană armată spre Washington
de Adrian Iclozan    |    13 Ian 2021   •   17:57

Suspectul a fost arestat pentru acuzaţii având legătură cu armele. FBI a confirmat arestarea dar nu a dat detalii în legătură cu acuzaţiile specifice.

Percheziţiile care au precedat arestarea au fost făcute în baza unui mandat emis într-o investigaţie ce vizează amenininţări de securitate formulate online, după atacul de săptămâna trecută, de la Capitoliu.

Surse apropiate anchetei, citate în presa americană, îl indică pe Florea drept autorul ameninţărilor. Unele dintre postări vorbeau despre organizarea unei caravane armate care să se îndrepte spre capitala americană Washington.

Primele infomaţii indică faptul că Florea nu ar fi participat la violenţele din urmă cu o săptămână, de la Capitol Hill.

Eduard Florea are cazier. Conform acestuia, el a fost condamnat la un an de închisoare în 2014 pentru posesie ilegală de arme. În investigaţia de la momentul respectiv, poliţia a găsit pe proprietatea sa din Staten Island mai mult de două duzini de arme, potrivit unor surse din cadrul anchetei.

Democraţii din Congres adoptă o rezoluţie menintă să ducă la demiterea lui Donald Trump, pe care-l acuză de incitare la insurecţie

Poliţia federală şi agenţiile poliţieneşti locale sunt implicate într-un efort la nivel naţional pentru a-i identifica şi pune sub acuzare pe participanţii la insurgenţa de la Capitoliu, pe de o parte, şi de a contracara noile ameninţări la adresa instituţiilor americane.

Între timp, în Washington a început şedinţa Camerei Reprezentanţilor în care, la iniţiativa congresmenilor democraţi, este votat actul de impeachment (punere sub acuzare) la adresa preşedintelui în exerciţiu Donald Trump. Prerogativa decizională aparţine Senatului, în baza unei majorităţi de 2 treimi din numărul membrilor.

În imaginea principală: moment surprins în timpul atacului derulat săptămâna trecută de suporterii lui Donald Trump asupra Congresului SUA.

×
Subiecte în articol: Eduard Florea
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close