x close

Elmar Brok: Reproşul lui Ponta se va întoarce împortriva lui

de A.M.P    |    06 Ian 2014   •   21:23
Elmar Brok: Reproşul lui Ponta se va întoarce împortriva lui 482 Foto: Agerpres

Europarlamentarul german Elmar Brok afirmă că majoritatea românilor şi bulgarilor sunt bineveniţi în orice stat UE, dar cei puţini care încalcă regulile trebuie determinaţi să le respecte, el afirmând şi că reproşurile lui Victor Ponta la adresa sa se vor întoarce împotriva premierului român.
 
"Liberatea de mişcare a cetăţenilor UE este un drept fundamental care nu trebuie restricţionat. Am luptat întotdeauna pentru acest drept fundamental, inclusiv pentru români şi bulgari. Pentru mai mult de 15 ani am luptat pentru ca România şi Bulgaria să fie membre depline ale UE, un fapt bine ştiut. Din acest motiv am lucrat pentru libertate deplină de mişcare pentru români şi bulgari de la 1 ianuarie 2014 şi continui să fac asta. Dar această liberate de mişcare trebuie implementată conform regulilor UE, în particular cu articolul 7 al directivei privind liberatea de mişcare şi de a locui", a spus Brok, într-un comunicat remis Mediafax.
   
Majoritatea covârşitoare a românilor şi bulgarilor sunt bineveniţi în toate statele UE, ca orice alţi cetăţeni UE, dar acest lucru înseamnă şi că mica minoritate care încalcă regulile UE şi le abuzează trebuie determinaţi să le respecte, mai susţine Brok.

"Am cerut autorităţilor germane să contracareze abuzurile pentru a nu pune în pericol libertatea de mişcare. Iar asta va afecta doar o mică minoritate care nu respectă regulile", mai spune Brok.

Acesta îi răspunde şi premierului Ponta, care l-a catalogat drept iresponsabil şi demagog.

"Dacă domnul Ponta, a cărui relaţie cu domnia legii este bine cunoscută, mă acuză acum în legătură cu apelul meu ca regulile UE să fie respectate, reproşul său se va întoarce împotriva sa. El nu ar trebui să trateze astfel un prieten vechi al României decât dacă urmăreşte scopuri populiste şi motivate intern", susţine Brok.
   
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că europarlamentarul german Elmar Brok este "demagog, iresponsabil şi populist", care are o gândire "nazistă, fascistă", la fel ca eurodeputatul PDL Monica Macovei.
   
Presa a relatat că preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, a declarat, recent, că imigranţii care vin în Germania doar pentru ajutoare ar trebui trimişi rapid în ţările de origine.
   
Citeşte şi:

Cătălin Ivan: Cei care cer amprentarea românilor ar trebui să se întoarcă în Evul Mediu

Europarlamentarul care vrea AMPRENTAREA românilor este fan al lui Bivolaru. A apelat la serviciile unei prostituate, în timp ce era într-o vizită oficială

   Citeşte mai multe despre:

Ponta imigranti
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati