Antena 3 CNN Externe Elon Musk va implanta primul cip în creierul unui om până la finalul anului: "Vreau să liniştesc pe oricine s-ar putea teme"

Elon Musk va implanta primul cip în creierul unui om până la finalul anului: "Vreau să liniştesc pe oricine s-ar putea teme"

Elon Musk a anunțat că intenționează să implanteze, până la finalul anului, primul cip în creierul unui om.

Elon Musk va implanta primul cip în creierul unui om până la finalul anului: "Vreau să liniştesc pe oricine s-ar putea teme"
Sursa foto: Hepta/ Picturelux
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2023   •   21:37

Elon Musk a anunţat, vineri, că doreşte să doteze "anul acesta" o primă fiinţă umană cu implanturi neuronale de la compania sa Neuralink, a cărei tehnologie a fost autorizată în Statele Unite, transmite AFP.

"Sperăm că, mai târziu în acest an, vom realiza prima noastră implantare a unui cip la om, pentru cineva care are o formă de tetraplegie.

Vreau să liniştesc pe oricine s-ar putea teme de Neuralink. Va fi un proces destul de lent", a detaliat miliardarul, răspunzându-le unui copil şi tatălui acestuia la finalul unei sesiuni de întrebări, organizată la Dôme de Paris, în faţa a 3.600 de persoane.

Neuralink, un start-up creat de Elon Musk, a primit aprobarea autorităţilor sanitare din SUA, la sfârşitul lunii mai, pentru a-şi putea testa implanturile cerebrale pe subiecţi umani.

Citește și: Bătrânul care a plâns după ce și-a vândut Dacia și noul proprietar al mașinii vor face turul României: "O va conduce pe Steluța"

Scopul este ca prin intermediul cipurilor implantate în creierul uman, creierul şi computerele să comunice în mod direct.

Pe termen mediu, obiectivul este acela de a ajuta persoanele paralizate, care suferă de leziuni ale măduvei spinării sau care sunt afectate de boli neurologice precum boala Parkinson.

Obiectivul pe termen lung este crearea unei relaţii simbiotice între oameni şi inteligenţa artificială, care ar putea atenua frontierele dintre gândirea umană şi computer, potrivit agerpres.ro.

×
Subiecte în articol: Elon Musk cip creier uman
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close